CD

Degradead – The Monster Within (8.0)

degradead-the-monster-within-2013

Band: Degradead
Titel: The Monster Within
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Metalville
Producent: Thomas ”Plec” Johansson
Releasedatum: 2013-09-13
Betyg: 8/10

Om man som yours truly varit konstant lätt irriterad den senaste tiden så är detta det fjärde studioalbumet från Degradead rena jäkla mirakelkuren. Snacka om att detta är ett album som ger och tar energi men framförallt blåser det rent i skallen.När man passerat grovlyssningen och letar finesser och- eller udda saker så blir det här riktigt underhållande. Det finns flera exempel på udda inslag men det mest briljanta är flamencopartiet (ja, ni läste rätt!) någonstans mitt i plattans bästa låt ”Dead Becomes Alive”. Det är sådana detaljer som kan höja eller definitivt sänka en platta men här gäller det förstnämnda, det är ett fullkomligt lysande tilltag som man önskar att fler band vågar sig på.

Mikael Sehlin han kan han! Karlens lungor måste ju vara uppe i gomseglet och vända så som han tar i men det är det säkert värt då den rösten adderar en stor portion trovärdighet till helheten. I balladen (nåja allt är relativt) ”We’ll Meet Again” slipper gomseglet förmodligen påhälsning men istället vet man med all önskvärd tydlighet vad den mannen röstmässigt är kapabel till.

Detta är i sin helhet bra, ja faktiskt skitbra. Albumet tenderar att bli mer melodiskt på den sista kvartetten låtar men det är bara något mer än mariginellt och det gör inte det hela sämre på något vis.

Tack, jag är nöjd…och något mindre irriterad.

Bästa låt: Dead Becomes Alive

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

X