ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Junkstars – French Hot Dog (6.0)

junkstars fhd-2013

Band: Junkstars
Titel: French Hot Dog
Genre: Punkrock/Rock n´roll
Skivbolag: Despotz Records
Speltid: 35:33
Releasedatum: 2013-09-04
Betyg: 6/10

För tydlighetens/ärlighetens skull, så ska jag säga att jag absolut inte är ett fan av denna genre. Brukar tvärtom vara väldigt svalt inställd till den och nästan inga band faller mig riktigt i smaken. I promo-utskicket jag fick, så stod det att gillar man THE BEATLES, RAMONES, ROLLING STONES och har barnsinnet kvar, så skulle man älska JUNKSTARS. Det gjorde mig inte direkt mindre skeptisk då jag förvisso uppskattar THE BEATLES och definitivt har kontakt med mitt inre barn, men jag gillar inte de andra banden som de refererade till.

Men dra på trissor, JUNKSTARS lyckas på något sätt ändå att nå igenom min högst motsträviga barriär och det får man väl ändå kalla för en skaplig bedrift. Sedan hur det artar sig för de som är mer sålda på genren, kan jag faktiskt inte svara på, förhoppningsvis så är deras gillande för detta band på topp.

Fördelen, som jag ser det, är att i allt det punkiga finns det en väldigt bra producerad platta, som har en stor dos rock n ´roll i sig. Det är inte så “garage” som det ofta blir inom denna genre, vilket jag ser som en stor fördel. Att bandet även har förmågan att skriva bra refränger och medryckande riff ligger ju inte dem direkt i fatet heller.

Sången av Max Diesel är också ett plus, han har precis lagom mycket attityd och riv i rösten. Den begränsande faktorn för mig är att efter 4-5 låtar, så börjar allt likna varandra och det skyller jag mer på min egen smak, än på själva plattan. Som sig bör med sådan här “rak i ansiktet-musik”, så hålls både låtantal och speltid nere. Drygt 35 minuter fördelat på 10 låtar känns faktiskt ganska lagom.

Trots att betyget inte blir högre, så måste jag säga att jag är väldigt positivt överraskad och jag kommer med säkerhet att lyssna mer på denna platta!

Bästa Låt: Satan Inside/Cry Baby

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER