ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Days Of Anger – Rise Above It All (7.0)

days-of-anger-rise-above-it-all-2013

Band: Days Of Anger
Title: Rise Above It All
Genre: Thrash/metal/hardcore
Skivbolag: Coroner Records
Speltid: 53:18
Releasedatum: 2013-06-04
Betyg: 7/10

I öppningsspåret, tillika titelspåret sjunger de om “freight train” och det känns faktiskt som ett godstag kör över en, när man lyssnar på DAYS OF ANGERS musik.

Musiken är precis lagom melodiös, så det aggressiva blir mer aggressivt och jag som är uppväxt med pudelrock älskar förståss när det finns melodi i allt röjande. Bandet blandar och ger stilmässigt och ger sig även ut på lite småprogressiva upptäckfärder mellan varven, så musiken riskerar aldrig att bli enahanda eller förutsägbar. Skivan har genomgående ett härligt sväng och tempot varieras på ett mycket bra sätt. Finns till exmpel låtar som: “Night Of The Damned” som låter som något som Leif Edling skulle ha kunnat skrivit. “Hellride” å andra sidan, går i 250km/h, så det finns med andra ord en hel del att sätta tänderna i.

Sångaren Alex Jonsson (även basist i Fatal Smile) har förmågan att variera rösten och det bidrar givetvis till att höja helhetsintrycket ytterligare. Många andra band av den här sorten, brukar tyvärr ha ganska entonigt gormanande sångare, men det har inte DAYS OF ANGER.

Gillar råheten i produktionen, det enda som saknas är kanske lite mera “fläsk” och det är väl det som hindrar skivan att nå de abslut högsta betygsnivåerna. Men detta kan mycket väl bandet fixa på nästa skiva, som faktiskt ska börjar spela in redan senare i år.

Det verkar vara ett bra år för den hårda musiken i år och när skivåret summeras kommer denna platta tillhöra en av de bästa av sin sort. Hade vi fortfarande delat ut betygshalvor hade denna skiva fått en sådan!

ps: Jag vill även ge ett stort plus till det snygga omslaget, det ger mig lite “Alive In Hell-vibbar” och det är aldrig någonsin fel.

Bästa låt: Filled Of Hatred

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER