ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tarja – Colours In The Dark (6.0)

Tarja Colours-In-The-Dark2013

Band: Tarja
Titel: Colours In The Dark
Genre: Symfonisk Gothic
Skivbolag: earMusic
Speltid: 61:18
Releasedatum: 2013-08-30
Betyg: 6/10

Sedan TARJA gick solo, så har varenda skiva känts lite ojämn och splittrad. Jag dristar mig till att säga, att jag inte upplevt det som helt “äkta” hela tiden, utan det har känts något konstlat och krystat mellan varven.

Nya skivan börjar i mitt tycke helt underbart med “Victim OF Ritual”, som låter hur rejäl som helst! Nästföljande “500 letters”, låter förvisso mera radioanpassad, men den har fortfarande rätt “anslag” och tilltalar mig. Sedan tar TARJA oss med på en musikal, då musiken “Lucid Dreamer” låter väldigt mycket som en sådan. Just musikalinfluenserna finns på ett ganska stort antal av låtarna, men det funkar för det mesta bra. Ett exempel på vart det funkar är “Medusa”, som faktiskt låter som ren och skär filmmusik.

“Never Enough” är bra, men kanske lite väl “förväntad”, sedan undrar jag varför gitarrljudet är så gräsligt på “Neverlight”? Det ligger ett surrande/skrapande ljud på toppen. Får kalla kårar efter ryggraden och det är absolut inte av välbehag. Hoppas det bara är mitt exemplar som har någon form av defekt, för låten förtjänar ett bättre öde.

Som slutord så kan jag säga att TARJA fortsätter på väl inslagen linje och inte riktigt lyckas övertyga mig den här gången heller, men att det finns ett ljus i tunneln och det blev lite ljusare än det varit förut. Skivan är av modellen stark 6:a, men hon saknar NIGHTWISH, mer än de saknar henne fortfarande.

Bästa Låt: Victim Of Ritual

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER