Chaos Crew – Piece By Piece (7.0)

0 Shares

chaoscrew-piecebypiece

Band: Chaos Crew
Titel: Piece By Piece
Genre: Melodisk thrash metal
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2013-04-25
Betyg: 7/10


När man tror att man inte missat något skivsläpp i år, så plingar det såklart till i mailboxen av något debutband som artigt undrar ifall Rocknytt skulle vilja tänka sig att recensera deras debut-EP som kom i våras. Denna gång är det Tranemo-gruppen CHAOS CREW som skickat sitt lamm till slakt…jag menar, skickat sin debut-EP för att få ett objektivt bedömande.

EP:n har tre välskrivna metal-stänkare; ‘Disturbance’ har ett coolt wah wah-dopat gitarrintro, titellåten blandar tempon väldigt bra och skapar riktigt bra dynamik med det och ‘Daywalker’ flörtar med tidiga THE HAUNTED. De två sistnämnda spåren ‘Flying’ och ‘Last round’ passerar dock obemärkt förbi och hade förtjänat lite övertidsarbete i replokalen för att komma upp i samma nivå som de tre första spåren.

De lovande låtarna till trots så dras betyget ner av en papperstunn produktion med allvarlig brist på bas. Hade producenten lyssnat för mycket på METALLICA:s “…And justice for all” när det var dags att mixa EP:n? Sångaren Emil Johansson behöver även slipa sitt engelska uttal på sin rena stämma. Så ta lärdom av detta och fortsätt thrasha på, grabbar!

Bästa låt: Disturbance

0 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Sweden Rock Magazine
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN