ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bonafide – Bombo (7.0)

bonafide-bombo-2013

Band: Bonafide
Titel: Bombo
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Off Yer Rock
Producent: Pontus Snibb
Releasedatum: 2013-09-02
Betyg: 7/10

Två av Bonafides hittills totalt tre studioalbum har legat etta på den svenska hårdrockslistan. Just den listan kanske inte är något man ska stoltsera med överst på sitt CV men ändå, alltid något.

Vän av ordning undrar nog säkert vad jag ger bandet för chanser att återupprepa detta en tredje gång med Bombo?  
Svaret är lika enkelt som tråkigt. Det beror naturligtvis på vad som släpps samtidigt och runtikring.
Chansen att albumet tar sig dit ändå är ändock långt ifrån utesluten för Bombo är ett i underkant 39 minuters glädjepiller fördelat på 10 låtar. Inte ens den något släpiga “Harmony” kan ändra på detta.
Enligt vad jag kan förstå (läsa mig till, haha) så är albumet en berättelse i tio kapitel. Hade Bonafide varit ett överpretentiöst progmetalband från sydeuropa så hade det inte varit något udda med det, det hade varit legio. Här känns det som det goda försöket, om det ens funnits något, drunknar i glädjen och partyt som jag tycker musiken representerar.
De tre inledande “b-låtarna” “Bombo”, “Backroom” och “Bad As Clint” sätter an tonen och klämmer åt ett grepp som man har svårt att ta sig ur. Snygg början på den sistnämnda förresten, sparsmakat men väldigt stor humor. 
Sammanfattningsvis kan man väl säga att Bombo är ljus och fräsch med öppen planlösning och väldigt lättmöblerad…som gjord för många trevliga stunder.

Bästa låt: Better Safe (Than Sorry)

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER