ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

At The Movies – The Soundtrack Of Your Life Vol.2

I Coronas fruktansvärda kölvatten så har det fötts många nya okonventionella idéer, som i mångt och mycket har berikat det året som vi förbannat mer än något annat. Chris Laney satt hemma och funderade vad han skulle göra när inte längre Pretty Maids kunde åka på turné och möjligheten att träffa andra musiker var en omöjlighet. Så föddes idéen om att göra ett torsdagsprojekt med en låt från filmens värld, och plötsligt så var allt i rullning.

Ja, exakt så inledde jag recensionen av Vol.1 och nu kommer alltså uppföljaren. Den trogne som följt torsdagssläppen på Youtube har vid det här laget hört alla låtar men nu finns samtliga samlade på ett album. Den här gången så har regissören Laney tagit med oss till 90-talet för The Soundtrack of Your Life Vol.2. Ungefär samma uppsättning av skådes… jag menar förstås musiker är med här.


Det hela börjar med Waiting for a star to fall, som är en fantastisk låt som en drös artister har tolkat utan att ge den ett betydligt bättre klös än vad originalet med Boy meets Girl bjöd på. Även här så är det en beskedlig poprockvariant där gitarren får ersätta saxofonen. Uppgraderingen här är Linnéa Vikström Eggs röst förstås. King Of Wishful Thinking sköter Björn Strid på utmärkt sätt. Linnéa bränner sedan av Chesney Hawkes The One And Only på föredömligt sätt. When You Say Nothing At All, var slabbigt sliskig när originalet släpptes och lite maffiga trummor och distade gitarrer gör den inte så mycket roligare i mina öron.

Att göra tolkningar av redan perfekta låtar är onekligen en svår uppgift och (I Just) Died In Your Arms är en sådan låt man inte vill slakta utan mer förvalta vilket ATM gör här. Om Brittan blivit utskriven från rehab så kan hon ringa upp sin pappa och spela upp den här versionen av (You Drive Me) Crazy vilket kanske kan få honom att klippa navelsträngen om Spears bankkonto (föga troligt). Strid tar i nere från fötterna i Heaven Is A Place On Earth, men även här så skulle man i mitt tycke gärna få ha fläskat på betydligt mer då man bara hårfint tagit sig över originalet men det är kanske tanken? Crush bjuder däremot på mer fläsk och mindre klingande julklanger och likaså I’ve Been Thinking About You.

Annons:

Venus är väl någon form av duett och avslutande I Want It That Way är något slätstrukna och man kan konstatera att uppföljaren inte riktigt håller måttet som Vol.1. Det är i och för sig väldigt, väldigt vanligt även om någon försöker säkerligen försöker skrika sig hes över motsatsen.

Artist: At The Movies
Genre: Cinematic Rock
Skivbolag: Atomic Fire
Releasedatum: under ett antal veckor 2021
Betyg: 3/5
Bästa låtar: King Of Wishful Thinking, (You Drive Me) Crazy och Crush

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT