ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Memory Garden – 1349

Sent på året kommer Kumlas hårdaste kohort med en platta som alla borde ha på sin årsbästalista. Älskar du doom, Trouble och Candlemass så älskar du Memory Garden, det tuffaste som kommit från Kumla sedan massrymmningen från Kumlabunkern 1972.

“1349” har allt en platta i den här genren ska ha, fantastisk pricksäker sång, ett maklingt men tung tempo, blixatrade gitarrsolon och riktigt bra låtar. Det senare av “1349” fyllt av.

Just året 1349 är intresst rent historiskt och det är nig där som den utmärkte trummisen och textförfattaren Tom Björn hittat inspirationen, bland avrättningar, stenhårda präster och ond bråd digerdöd.

Bandet firar 30 år 2022 men den har plattan andas vare sig gubbfläsk, medelålderskris eller övermätt ambitionslöshet. Man blir istället imponerad över med vilken entusiasm de kastar sig ut i nära timmen lång, intrikat och spännande i genre där de har få, om ens några övermän.

Måste bara nämna den utmärkte sångaren Stefan Berglund som nog är en av doommetallens bäst bevarade hemligheter. Det får det vara slut på nu.

Artist: Memory Garden
Titel: 1349
Genre: Doom
Label: No remorse
Release: 21-12-21
Bäst: “Shallow waters”, “1349”, “Rivers run black”.
Betyg: 4,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER