ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Fergie Frederiksen – Any Given Moment (4.0)

fergie-frederiksen-any-given-moment-2013

Band: Fergie Frederiksen
Titel: Any Given Moment
Genre: AOR /Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Alessandro Del Vecchio
Releasedatum: 2013-08-23
Betyg: 4/10

Fergie Frederiksen som sjöng på Totos album “Isolation” 1984 har efter det synts i många sammanhang, bland annat Mecca och Trillion. 1999 kom första soloalbumet “Equilibrium”. Sedan dess har han medverkat på flertalet projekt med t.ex. Tommy Denander. 2010 fick han dessvärre diagnosen levercancer, men överlevde. 2011 års “Happiness Is The Road” var en nystart och bara efter två år är det dags för nästa soloalbum.


Equilibrium är fortfarande det bästa han gjort som soloartist, “Happiness Is The Road” hade ett par guldkorn till låtar men guldet har dessvärre förvandlats till sten. Lika tung som en stor sten är denna skiva tråkig och oinspirerad. Dessutom hjälper det inte i detta fall att ha med Alessandro Del Vecchio som producent, keyboardist och huvudsaklig låtskrivare. Produktionen låter förlegad och onyanserad, låtarna saknar de rätta melodierna och känns mest som de är plockade ur Alessandros papperskorg. Guldkornen uteblir till min stora besvikelse och inte ens vår svenska Work Of Art-trummis Herman Furin kan med sitt aktiva och intressanta trumspel väcka liv i dessa låtar. Inte heller den andre Work Of Art-bekantingen Robert Sälls gästinhopp kan rädda denna djupdykning.

En duett med Issa Overseen i “Not Alone” är visserligen vacker, men lyfter gör den aldrig riktigt. Dessutom finns en ny version av låten “Angel Don’t Cry” från ovannämnda Totoalbum. Nödvändig? Knappast. Utfyllnad? Troligast. Fergie kan fortfarande sjunga, men det låter på sina ställen aningen för ansträngt för att bli behagligt. Visst finns det ljusare stunder, men tårdrypande gäspningar är dessvärre ett faktum och det är närapå omöjligt att lyssna igenom hela skivan utan att vilja trycka på stop ett flertal gånger.

För cirka femton år sedan ansåg jag att Frontiers var mer kvantitet än kvalitet. Numera är kvalitén högre, men med tanke på antalet släpp de gör varje månad kan inte allt ha samma höga kvalitet. Detta påminner mig dessvärre om kvantitetstiden och jag hoppas Fergie till nästa album tar lite mer tid på sig och har lite högre ambitioner när det gäller låtmaterialet. Det bästa med detta album är det vackra omslaget. Mer kvalité, tack.

Bästa låt: Last Battle Of My War

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link