NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Rebels – Interprets Black Sabbath (6.0)

0 Shares

Rebels-Interprets-Black-Sabbath

Band: Rebels
Titel : Interprets Black Sabbath
Genre. Hård Rock/ Heavy Metal
Skivbolag: Egen utgivning
Speltid: 65:26
Releasedatum: 2013-06-14
Betyg: 6/10

Det är inte ofta som vi på Rocknytt recenserar coverplattor, men denna skiva tyckte jag faktiskt var lite intressant, eftersom BLACK SABBATH just släpps sin första skiva på 18 år.Gotländska REBELS hyllning till Birminghambandet, innehåller låtar från deras sex första plattor. Flest låtar är hämtade från Paranoid (4st). Det är också de låtarna som jag tycker är allra bäst, tillsammans med den eminenta “Children OF The Grave”. REBELS ger verkligen ljudet en uppdatering. Det är tyngre, men de låter ändå låtarna vara ganska så nära originalet. För mig som är lite allergisk mot 70talsproduktioner, så gillar jag det jag hör.

Sångaren Roland Simander skulle kunna uppträda i ett RUNNING WILD-coverband, då han hyfsat stor likheter med Rolf Kasparek. Han klarar även av att göra dessa klassiska Sabbath-pärlor rättvisa.

Den stora kärleken till BLACK SABBATH lyser igenom under hela plattans speltid. Det är endast under låten “Changes” jag tappar intresset lite. Men så har jag aldrig riktigt gillat den låten. Visst finns det lite skönhetsfel här och där, men det är inga större blessyrer och covers är ju alltid covers. Det i alla fall för mig lite svårt att få den här totala “aha-upplevelsen”. Man har ju hört låtarna förut så att säga. Hantverket kan man dock inte klaga på och jag är väldigt intresserad att höra nytt egenkomponerat material från bandet. Till hösten ska bandet göra nyinspelningar av några av sina gamla låtar och även lägga till 2-3 nya låtar. Det utlovas en tyngre inriktning och det låter väldans intressant i mina öron.

Bästa Låt: Children Of The Grave

0 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!