NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Michael Monroe – Horns And Halos (8.0)

0 Shares

michael-monroe-horns-and-halos-2013

Band: Michael Monroe
Titel: Horns & Halos
Genre: Rock
Skivbolag: Spinefarm Records
Releasedatum: 2013-08-23
Betyg: 8/10



Michael Monroe, den energiska frontmannen och grundare i Hanoi Rocks har minst sagt en lång meritlista av såväl Hanoi Rocks-material, som solo och gästspel. 2009 valde Hanoi Rocks att gå skilda vägar utan att detta nödvändigtvis skulle innebära ett stopp i Michaels karriär.

Med åtta soloskivor i bagaget samt skivor med band som JERUSALEM SLIM och DEMOLITION 23 hade frontmannen knappast planer på att stanna upp. 2011 släpptes “Sensory Overdrive” med Sami Yaffa, Steve Conte, Ginger och Karl “Rockfist” Rosqvist bakom respektive bas, gitarrer och trummor. Skivan följdes upp med flitigt turnerande något som gitarristen Ginger tröttnade på och strax därefter ersattes av svenska stjärnan bakom Backyard Babies (för att nämna några), Dregen. En förändring som tillförde ny energi i bandet och något som syntes även vid liveframträdanden.

Under våren 2013 var det dags att spela in en ny skiva med denna “nya” uppsättning medlemmar. “Horns And Halos” är inspelad på Park Studios i Stockholm, en studio som även Hanoi Rocks spelade in inte mindre än “Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks”.

Så, vad exakt kan man förvänta sig av en Michael Monroe-soloalbum? För er som inte visste svaret på detta så är receptet som följer: en energisk frontman med attityd och energi, ett riktigt bra band som backar upp honom, en dos punk, en hand full av “pure fucking hard rock and roll” och TADA! “Horns and Halos” är ett sådant mästerverk som är värd många lyssningar innan den vinner en bit av ditt hjärta, men när den väl gör det är det svårt att släppa taget om den.

11 låtar som är som gjorda för att komplettera varandra där varje medlem i bandet tillför sin egna touch i dem. Från Michaels egna saxofon och munspel till Dregens plektrumdrag över gitarrhalsen och punkiga detaljer. “Horns and Halos” kickar igång med “TNT Diet”, en energifylld låt som sätter ribban högt för hela skivan. Kort därefter följer bandets första singel “Ballad of The Lower East Side”, en låt som handlar om livet på New Yorks gator under den tid när Michael bodde där. “Eighteen Angels” är skivans andra singel följd av “Saturday Night Special”, ett spår som påminner en del om Michaels tidigare verk.

Skivans höjdpunkt är enligt min mening skivans titelspår, “Horns And Halos”. Bestående av dubbla gitarrer i verserna, ett slående refräng och ett solo som sitter som en smäck får detta bli favoritlåten! “Child of The Revolution” är en mer melodisk låt som följs av en mer röjig “Soul Surrender” fylld av in-your-face-attityd.

“Horns And Halos” är en skiva som kommer lämna få Michael Monroe fans besvikna. Å andra sidan, med en sådan frontman kan man inte få annat än ett grymt resultat!

Bästa låt: Horns And Halos

{youtube}XhAbtZXu2RU{/youtube}

 

0 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!