ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Sonic Overlords – Last Days Of Babylon

The Sonic Overlords är ett band jag bara lagt märke till lite så där i utkanten av min sfär men herregud vilken rejäl käftsmäll det bjuder in till på sitt debutalbum. Det är tungt, välspelat och ytterst kompetent. Precis när man gått och saknat Spirutal Beggars knockar Sonic Overlords oss med samma blandning av tung doom a la Candlemass och Trouble korsat med Rainbow och Black Sabbath.

Sonic Overlords är verkligen riktiga chefer som ställer ner hårdrockskåpet där det ska stå, mitt i rummet och tungt som ett vapenskåp hos ett gäng gangsterrappare.
Utmärkte sångaren Marcus Zachrisson Rubin har verkligen en riktig lejonröst med ordentligt bett. Han passar lika bra i bandet som Dio gjorde i Rainbow. Bakom trummorna hittar vi landets skönaste skinnpiskare Per Soläng, mest känd från Corroded, som jag tycker passar än bättre här då hans stabila spel får mer utrymme utan att det blir överspel.

Morgan Zocek lägger feta riff och blixtrar när det är dags för solon och basisten Daniel Ramirez är stadigare än Öresundsbron. Det som imponerar mest är dock de utmärkta låtarna som känns mer som de skrevs 1976 än 2021. Kort sagt. Årets största överraskning så här långt.

Artist: The Sonic Overlords
Titel: Last Days Of Babylon
Genre: Classic rock / doom
Skivbolag: M Theory Audio
Bäst: “In My Darkest Hour” smakar bra.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER