ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Robert Plant/Alison Krauss – Raise the roof

Den dagen den förre Led Zeppelinsångaren Robert Plant mötte bluegrassångerskan och fiddlern Alison Krauss måste alla stjärnor stått rätt och gudarna lett där i musikhimlen. Redan på albumet “Raising sand” som kom 2007 förstod man att denna duo var mer än dynamisk när de grävde djup bland sina rötter i tidig rocknroll, blues, country och sådant de fått med sig i modersmjölken. Det var en storartad och välljudande platta producerad den lika välmeriterade T-Bone Burnett. På nya “Raise the roof” är det samma trojka som gör storverk igen.

Det är anmärkningsvärt hur väl Roberts och Alisons röster passar ihop, det kompletterar och fyller ut och ut. Detta med låtens bästa i första rummet, inget egoylande här inte. Att sedan höra Alisons vackra och snygga fiolspel här och var sätter extra krydda. Aldrig förr har väl en platta varit så efterlångtad som denna, av både rockfans så väl som countryvänner världen över.

“Raise the roof” är en palett av olika låtar från sådana låtskrivare du aldrig hört om tidigare men som blir levande igen tack vare Robert och Alison men jag är säker på att T-bone haft mer ett finger med i valet av sånger. Han och Robert har desstuom skrivit ett av plattans allra bästa spår “High and lonesome” tillsammans. En låt med en dov ton, handklapp och ståbas som går rakt in och sätter sig i skallen direkt.

Robert Plant har blivit erbjuden all världens pengar för att återförena Led Zeppelin och släppa ny musik med dem. Han har sagt blankt nej. När man hör “Raise the roof” förstår man honom då stor konst sällan kommer ur pengar.

Det kan inte bli annat än full pott!

Artist: Robert Plant, Alison Krauss
Titel: Raise the roof
Genre: Americana
Skivbolag: Warner
Releasedatum: 2021 – 11 – 19
Bäst: Everlybrotherslåten “The price of love” är så vacker att änglar gråter.
Betyg: 5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER