ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Alfonzetti – Shake My Blood

Söderkisen Matti Alfonzetti är ett välkänt namn för många. Efter att ha frontat engelska Jagged Edge under några år i slutet av åttiotalet flyttade han hem till Sverige och bildade Skintrade som i början och mitten på nittiotalet hade stora internationella framgångar med låtar som ”One By One”, ”Sick As A Dog” och ”Soul Sister”. Skintrade släppte för övrigt så sent som i fjol utmärkta plattan ”The Show Must Go On”. Matti har tidigare också släppt soloplattor samt skrivit för och producerat andra, bl a The Poodles mellohit “One night of passion” och Velvet Insanes självbetitlade debut.

Med “Shake My Blood” har Matti gått tillbaka till sina rötter och tillsammans med Mikael Hujanen, Peter Forss, Johan Norgren, Henrik Bergqvist, Joel Sahlin och sonen Dante skapat en skiva som dryper av sjuttiotalsrock med starka kryddor av soul och blues.


Låtarna pendlar mellan svettiga stänkare som ”Moving Like A Rolling Stone” och ”Kill My Blues” till mer tillbakadragna nummer som Peter Gabriel covern ”Diggin’ In The Dirt” och pianodrivet själfulla ”Say Goodbye”. En omedelbar favorit hos mig som kan utmana såväl Otis Redding som Lenny Kravitz vilket år som helst.

Titelspåret ”Shake My Blood” är ett kraftpaket som för tankarna till såväl Black Crowes och The Creeps som tidiga Whitesnake och Deep Purple.

Bland övriga höjdpunkter märks läckert struttiga ”Who Do You Think You Are” och den sjukt sköna ”Sanctified” med souliga körer och sydstatsrockvibbar.

”Shake My Blood” bjuder förvisso inte på något superspännande och sticker inte ut, men likafullt är det ett njutbart och synnerligen välljudande album som passar i många sammanhang, från svettigt stuffande på rockhak till hemmahäng eller bakgrundskuliss på puben. Lägg där till en av Sveriges genom tiderna bästa sångare. Det räcker så.

Band: Alfonzetti
Titel: Shake My Blood
Genre: Classic Rock
Skivbolag: Ninetone records
Releasedatum: 19/11
Bästa spår: Sanctified, Shake My Blood, Say Goodbye, Who Do You Think You Are, Moving Like A Rolling Stone
Betyg: 3/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT