ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Powerwolf – Preachers Of The Night (8.0)

3 Shares

powerwolf-preachers-of-the-night-2013

Band: Powerwolf
Titel: Preachers Of The Night
Genre: Power Metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 45:40
Releasedatum: 2013-07-24
Betyg: 8/10

Med två “dräparplattor” i bagaget, så släpper nu tysk-rumänska POWERWOLF sin 5:e studioplatta “Preachers Of The Night”. Det är givetvis svårt, hart när omöjligt att hålla samma kvalitet platta efter platta. Men bandet lyckas ändå nästan med den bedriften.


Nya skivan är i mångt och mycket en blandning mellan Bible Of The Beast och Blood Of Saints. En liten och nödvänding skillnad är att de sjunger lite mera på latin denna gång och att de även blandat in lite lugnare tongångar. “Last Of The Living Dead” kan man faktiskt nästan kalla en ballad. Men ska bandet fortsätta skörda framgångar, så måste de nog utveckla soundet tills nästa platta. annars börjar de upprepa sig själv och det är aldrig bra.

Precis som föregångaren, så tar nya albumet lite tid att komma in i och uppskatta fullt ut. Vilket är bra, då det borgar för att man inte tröttnar på skivan i första taget. Ta till exempel “Amen And Attack”, som första gången jag hörde den, kändes lite blekare än vanligt. Nu 20 genomlyssningar senare, så anser jag det vara en riktig kanonlåt. Detsamma gäller förövrigt de flesta låtarna, även om det finns några få låtar som inte säger så speciellt mycket.

På “Secret Of The Sacristy” låter bandet väldigt mycket som Deris-versionen av HELLOWEEN. Lite oväntat, men förträffligt bra med en riktigt “dubbeltrampslåt”.

En del tyska har också smugit sig in i anrättningen, “Kreuzfeuer” är ett lysade exempel på detta. Vad “Nochnoi Dozor” är för språk låter jag vara osagt, men enligt Google Translate, ska det röra sig om slovakiska, där dozor betyder “tillsyn”. Nochnoi…översätts inte överhuvudtaget, så det kanske är ett namn helt enkelt? Låten ifråga, har ett “galoppriff” och är väldigt medryckande.

Preachers Of The Night” är ganska nära en 9:a i betyg, men det fattas några milimeter för att nå ända dit. Lite mer variation (läs: några tyngre partier och några fler suveräna refränger), då hade saken varit biff!

Bästa låt: Amen And Attack

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter