ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Deadlock – The Arsonist (3.0)

2 Shares

deadlock-the-arsonist-2013

Band: Deadlock
Titel: The Arsonist
Genre: Metalcore/Djent/Modern
Skivbolag: Napalm Records
Producent: Sebastian Reichl, Benny Richte
Releasedatum: 2013-07-26
Betyg: 3/10

Jag kommer ihåg att jag gillade inriktningen Deathlock tog med “Bizarro World”. Visst det var tillrättalagt och en aning spretigt, men det funkade i ett flertal låta. Intresset fanns för vad detta album skulle kunna ta för riktning. Med resultatet i spelaren blev det inget annat än en besvikelse och frågan man ställer sig blir: hur kunde det gå så här? Det svaret lyckas jag inte helt och hållet hitta. Däremot hittar jag delar som bidrar till det mediokra resultatet.


Det låter modernt utan att vara nyskapande, djent riff och deathcore-verser blandas med sockersöta poprefränger som levereras av den så alltid sjöngsjungande Sabine Scherer. Däremot blev det ett enormt nedköp att ersätta tidigare sångaren Johannes Prem med John Gahlert. John saknar resurserna och framstår som bandets vekaste länk som tillslut blir ett enda stort irritationsmoment. Starka refränger saknas också. De som presenteras är alldeles för veka och känns som tagna ur ett annat sammanhang något som gör låtarna ryckiga och oföljsamma.

Produktionen är fet men steril och förutsägbar. Det finns massor av band som låter minst lika bra och likadant. Det är Sabine som är Deadlock och därför är det inte konstigt att den bästa låten utan tvekan blir skivans enda ballad, “Hurt”, som ger lite känsla till det annars så plastiga och neutrala albumet. Annars är den störtsta djupdykningen i bandets historia att på ett 10 spårs album göra en cover på Bronski Beats “Small Town Boy”. Det kanske hade funkat som en bonusspår på fillipinska vinylversionen, men känns snarare som en dålig kopia på Paradise Losts version av låten. Det är förvånandsvärt att den ens lyckats ta sig vidare från replokalen. Det snyggaste med skivan är omslaget som är gjort av Niklas Sundin (Dark Tranquillity).

De låtar som håller betyget är titelspåret “The Arsonist”, “My Pain”, “Hurt” och “The Final Storm”. Det räcker inte långt då de inte är i närheten av tidigare Deadlock klass. En del orkestrala och elektroniska tillägg finns som hjälper och stjälper låtar till höger och vänster och sammantaget blir det bara en mastig gegga som inte ger mig klarhet i någonting. Blir det inte bättre än så här är framtiden inte Deadlocks. Blicka bakåt eller ta ett gigantiskt kliv framåt för ni är just nu överkörda av otaliga mängder av band. Skärpning.

Bästa låt: Hurt

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter