ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Osukaru – Triumphant (3.0)

20 Shares

osukaru-triumphant-2013

Band: Osukaru
Titel: Triumphant
Genre: AOR
Skivbolag: City Of Lights Records
Speltid: 52:37
Releasedatum: 2013-06-28
Betyg: 3/10

En kollega till mig kunde inte recensera denna platta: “Eftersom han först och främst inte hade tid och dessutom hade lite svårt för saxofon och därför inte kunde göra en rättvis bedömning av denna skiva”.


Säger så här: Saxofonen har ingen avgörande roll för min bedömning av denna platta och jag är inte heller överförtjust i detta instrument. Som bäst så drar det inte ifrån något från helhetsintrycket, som sämst sänker det en hel platta.. Men som jag sa, så spelar saxofon-blåsandet ingen avgörande roll i just detta specifika fall. I ärlighetens namn så är det ganska sparsamt förekommande på “Triumphant”.

Denna skiva var banne mig inte lätt att hålla sig konstruktiv om och kring. Missförstå mig rätt det finns potential, men det kommer inte ut speciellt ofta tyvärr. Bäst är gitarrerna, de är väldigt smakfulla och luftiga. Oz Osukaru lägger riktigt sköna gitarrpartier på plattan rakt igenom, stort plus till det.

Sämst är sången, speciellt den kvinnliga delen. Cecilia Camuli har vad jag skulle kalla en bra “karaokeröst”, men så mycket mer är det inte. Hör banne mig inte vad hon sjunger ibland, det blir väldigt otydligt, lite grann som hon inte kommer ihåg texten och sjunger innantill. Den manliga delen som sköts av Fredrik Werner, är som bäst skapligt bra och som sämst knappt godkänd, men han har all möjlighet att utveckla sången framöver.

En annan brist är att bandet famlar runt mellan att spela ungdomligt livfull AOR och en mera mogen variant av det samma. Det blir varken hackat eller malet, helt enkelt. Själva låtmaterialet är inte helt oävet och kunde om det förvaltats väl, förvandlats från en säck kol till ett knippe diamanter.

Bäst är faktiskt de låtar som särskiljer sig mest från resten. “Walk In Balance” låter som den är hämtad från soundtracket ur Lejonkungen och den i sammanhanget riviga “Maffiga Rules” får mig i alla fall att stampa foten i golvet lite granna.

Synd att Fredrik inte sköter all sång, det säger jag inte för att vara taskig mot Ceciila, utan för att det är så jag tycker. Bandet känns fortfarande som de är i “larvstadiet” och behöver mera tid på sig för att bli en ståtlig fjäril. Ingen vore gladare än jag om de faktiskt lyckas med det. För tro det eller ej, men jag gillar inte att tvingas ta fram motorsågen och dela cd´s mitt itu.

Som slutord så ska jag säga att skivan nästan får godkänt, det som hindrar den från det, är de bonuslåtar som är med och bara adderar till det negativa. Utan dem hade Triumphant fått en 4:a

Bästa låt: Walk In Balance

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter