ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Death Dealer – War Master (8.0)

DEATH-DEALER-WAR-MASTER

Band: Death Dealer
Titel: Warmaster
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Soulfood
Speltid: 60:05
Releasedatum: 2013-07-03
Betyg: 8/10

En sådan här “supergrupp” har ett enormt potential. Den borde kunna klämma ur sig en riktig monsterskiva i hårdrockens tecken.


Medlemmarna i bandet är för mig riktiga ikoner, när det gäller heavy metal eller vad sägs om: Sean Peck(CAGE/EMPIRES OF EDEN), Ross Ther Boss(ex MANOWARr/MANITOBA, Rhino (ex MANOWAR/HOLY HELL, Stu Marshall (EMPIRES OF EDEN/ex DUNGEON och Mike Davies (HALFORD/ex LIZZY BORDEN)?

Annons:

Musikalisk har de fått ihop en helgjuten blandning av de smältdeglar de formats ur. Här finns element av thrash, en stor portion klassisk heavy metal och även en liten uns av mera rockorienterade saker. Vilket man får tacka, eller skylla på Ross The Boss framförallt.

Paralellerna till CAGE är ju oundvikliga, då Sean har så stark och karaktäristisk röst och den färgar ju givetvis av sig på DEATH DEALER också. Kvalitetsmäsigt tycker jag däremot att CAGE hamnar lite efter. Deras senaste plattor har förvisso varit bra, men inte alls lika bra som denna skiva är.

Finns en liten grej som stör mig med Warmaster: Gillar inte riktigt ljudbilden, den låter lite “grötig” eller vad man ska säga. Gitarrerna flyter på något vis ihop med resten, speciellt tydligt är det på de snabbaste låtarna/partierna. Men nu rör det sig om en ren skönhetsfläck och när kunnandet, och låtarna är på allra högsta nivå, så står jag definitivt ut med ljudet. Men lite drar det ändå ner betyget och hade skivan haft en riktig kanonproduktion, så hade 9:an varit självklar. Nu ska man aldrig säga aldrig, kanske “växer jag in i soundet” och när året ska summeras, så kanske ändå skivan är en 9:a, den som lever får se.

De benämner själva musiken som: “True power metal” och det kan jag köpa rakt av. För kraft och energi finns det definitivt i musiken. Det finns egentligen alldeles för många bra låtar på den här plattan för att bara nämna några, så jag tror faktiskt att jag låter bli. Nöjer mig istället med att säga, att detta är ett av årets starkaste heavy metal-album och att den definitivt är ett “måsteköp”.

Bästa Låt: Curse Of The Heretic

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT