ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

A Silent Escape – Black Heart (5.0)

0 Shares
a-silent-escape-black-heart-2013

Band: A Silent Escape
Titel: Black Heart
Genre: Metal/hardcore
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Releasedatum: 2013-05-29
Betyg: 5/10


Att lyssna på “A Silent Escape” är för mig att ta ett kliv ut ut min ordinarie komfortzon. Det är definitivt inte den musik som jag brukar lyssna på, och jag måste handgripligen sätta mig på båda mina händer för att inte reflexmässigt stänga av musiken redan halvvägs in i första låten.

Efter en stund kan jag dock tillåta mig att släppa loss händerna igen, eftersom reflexen att stänga av avtar ju längre jag lyssnar. Det är fortfarande inte min musik, men jag upptäcker efter hand ändå flera inslag och partier som jag uppskattar. Kanske är det så, att en komfortzon är till för att lämnas. I alla fall så är det inte fel att tänja på den lite då och då.

Bandet “A Silent Escape” har funnits i några år, även om de under de första åren gick under namnet “Union Square”. Under detta namn vann de 2007 både Bandit Unsigned och MTV Nordic Unsigned, och de släppte även ett album 2008. 2012 släpptes deras andra album, och lagom till dess så hade bandet både hunnit byta gitarrist och namn (till “A Silent Escape”). Även musiken hade genomgått en förändring. Den hade fått mer tryck, blivit tyngre och råare. På “Black Heart” fortsätter trenden och musiken är ytterligare ett snäpp tyngre än tidigare.

Naturligtvis påverkas det betyg jag sätter av att jag vanligtvis inte lyssnar på den här sortens musik. Personligen så uppskattar jag mer bandets tidiga alster än deras senaste släpp. Trots detta beundrar jag det faktum att bandet väljer att gå sin egen väg, trots att den mer lättillgängliga musik de började med att spela sannolikt hade tilltalat en bredare publik. Avslutningsvis så blir jag nästan lite arg på mig själv när jag inser att det spår jag valt som albumets bästa låt är ett av plattans snällaste. Jag är helt enkelt inte tillräckligt hård för att uppskatta de tyngre spåren fullt ut.  Men tycker man om musik som levererar käftsmällar på rad, då skall man definitivt kolla upp den här plattan.

Bästa låt: “Gagball”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter