ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lacrimas Profundere – Antiadore (7.0)

0 Shares

lacrimas-profundere-antiadore-2013

Band: Lacrimas Profundere
Titel: Antiadore
Genre: Gothic Rock
Skivbolag: Napalm Records
Producent: Hiili Hiilesmaa/ Corni Bartels
Releasedatum: 2013-05-24
Betyg: 7/10

Dessa tyskar är inne på sitt 20:e år som band och “Antiadore” är album nummer 10. Bara det är ganska imponerande och vad som kanske imponerar än mer är att de ständigt har haft en positiv utveckling, speciellt från 2008 års “Songs For The Last View”. “The Grandiose Nowhere” från 2010 var ytterligare ett steg i rätt riktning och nu när jag lyssnat på “Antiadore” pekar kurvan fortfarande uppåt. Det känns som perfektionen för detta band är väldigt nära.


Detta kan beskrivas som mörk och melankolisk rock, men med en extra tyngd och attityd och med ett bra driv, vilket skiljer dem en del från sina finska kolleger. Dessutom kan jag känna vissa Billy Idol-vibbar på sina ställen och det på ett positivt sätt. Det är en bra avvägning som resulterar i ett intressant och välspelat album med nedstämda melodier och stämningar.

12 låtar erbjuds på originalversionen. Väljer du den limiterade utgåvan får du 3 rykande färska låtar till -och det rekommenderar jag varmt då alla dessa 3 skulle kunna byta plats med några av de ordinarie omgående. Den totala speltiden blir nära en timma och det känns alldeles lagom. Kanske kan tidpunkten för releasen diskuteras då den passat bättre till lite mörkare och kallare höstnätter istället för sommarens ljus och värme, men bra är detta album oavsett.

Skivan startar med singelspåret “My Release In Pain” som det även gjorts en video till. Låten har relativt enkel uppbyggnad och koncentreras runt en pianoslinga. Tveklöst en bra start. Med låt 2 som är titelspåret börjar det största problemet jag har med skivan nämligen anonymiteten. Det spåret och de 2 efterföljande känns tunna, melodifattiga och griper inte tag i mig som de brukar lyckas göra. Nog för att de tidigare albumen haft liknande scenario, men 3 i rad kändes oroande, speciellt så tidigt på skivan. Med det ösiga 5:e spåret “Dead To Me” revanscherar de sig och med “Still In Need”, som är en fin och gripande ballad, känns det som de är på banan igen. Faktum är att skivans bästa låtar är på den andra halvan med låtar som “Deny For Now”, “Rememberance Song”, “A Sigh” och “Words”.

Produktionen är passande musiken. Tillsammans med tunga gitarriff, känsloladdad sång och mörka melodier blir bandets 10:e alster också deras bästa hittills. Att göra 15 perfekta låtar till ett album lyckas de inte med, men det är tveksamt om någon gör det. Oavsett finns det tydliga dippar och lyckas de bara eliminera dessa till nästa släpp kanske de lyckas göra sitt mästerverk.

Bästa låt: Deny For Now

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter