ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Battle Beast – Battle Beast (8.0)

battle-beast-album-2013

Band: Battle Beast
Titel Battle Beast
Genre: Heavy/Power metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Speltid: 52:07
Releasedatum: 2013-05-17
Betyg: 8/10

Första plattan Enter The Metal World, var en riktigt stabil debut. Den självbetitlade uppföljaren, tar det inarbetade konceptet ett steg till och höjer ribban rent kvalitetsmässigt.

Blandningen av melodiös hårdrock, power metal och ren heavy metal passar mig som hand i handsken. Sångerskan Noora Louhimo må se ut som en popsångerska och ha en len röst, men hon kan även riva i så att kryddhyllan skakar i köket. Men av av någon outgrundlig anledning har de klantat till sången/ljudet på refrängerna på inledande “Let It Roar” och på sista ordinarie låt “Rain Man”, så det helt enkelt skär sig en aning. Nu sänker det inte dessa låtar, då de är alldeles för bra, för att en sådan fadäs ska lyckas med det. Fast lite onödigt känns det trots allt.

Annars består plattan av en lång serie av hits och man blir hel enkelt på ett strålande humör när man hör skivan. Får ganska stora vibbar från mitt kära åttiotal, när skivan snurrar runt i cd-spelaren och visst blir man lite nostalgisk av sig, det kan jag inte förneka.

Bästa Låt: Into The Heart Of Danger/Fight, Kill, Die

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER