ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Saffire – From Ashes To Fire (8.0)

saffire-from-ashes-to-fire-2013

Band: Saffire
Titel: From Ashes To Fire
Genre: Metal, Rock
Skivbolag: Inner Wound Recordings
Releasedatum: 2013-05-17
Betyg: 8/10

Det här albumet är en resa från en musikgenre till en annan. Det är också en resa av associationer till vad som gömmer sig i min skivsamling, och jag förundras över hur mycket som kan rymmas på ett enda album utan att det på något sätt blir splittrat! Mina associationer vandrar från Evil Masquerade, genar över Circle To Circle och Whitesnake, de smyger in något som nästan gränsar till att vara en popdänga innan man istället hör lite Symphony X, Pink Floyd, Seventh Wonder och till och med lite Jetliner hinner de med innan sista spåret tonar ut. 

Hur kan en sådan här blandning undgå att bli spretig? Antagligen därför att låtarna omsorgsfullt sorterats i en ordning sådan att övergångarna mellan musikstilarna blir naturlig och nästan omärklig. Plötsligt märker man bara att den musik man lyssnar på radikalt skiljer sig från det som plattan inleddes med.

Det är efter tre demos som det svenska bandet Saffire äntligen släppt sitt debutalbum “From Ashes To Fire”. Det är ett debutalbum som imponerar både musikaliskt och produktionsmässigt. Enligt skivbolaget sägs Saffire spela Metal/Rock, men med tanke på vilka band jag associerade till tidigare i texten så bör det tilläggas att musiken även har en påtaglig progressiv touch.

Det här albumet gillar jag, och jag ser fram emot att följa Saffire framöver!

Bästa låt: Paralyzed

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER