ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Fargo – Strangers D’Amour

Det finns mer än ett band som kallar sig Fargo. Här gäller det en trio, den tyska Rock-gruppen från Hannover, som grundades av basisten Peter Knorn. De andra två medlemmarna är sångaren och gitarristen Peter Ladwig, samt trummisen Nikolas Fritz. ”Strangers D’Amour” är deras sjätte album.

Debutplattan släpptes redan 1979, följt av tre album till under 80-talet. Efter en paus på över 30 år återvände Fargo och spelade in en comebackskiva, som gavs ut 2018. Låt oss nu ta en titt på det kommande, nya materialet.


Låten ”Rain Of Champagne” är sprudlande glad Rock’n’roll. Lite senare får vi höra ”Mary Says”, en rivig rockrökare med ett riktigt skönt gitarrspelande överlag. Båda är dock på ett tillbakahållet vis, som det mesta av skivans innehåll. Ungefär som att man lugnt travar fram på en häst, som egentligen vill galoppera.

Männen har humor. Det hör man på den roliga texten till ”Gimme That Bone”, i vilken musiken är härligt groovy. Tvärtom, väldigt sorgliga ord, blir det i ”Dear Miss Donna Vetter”. Det handlar om en kvinna som lämnade man och barn, när sonen bara var tre år. Om det är självupplevt eller ej vet jag inte, men det är en tragisk historia. Trots bitterheten i orden hörs det inte i musiken, vilket gör att lyssnarens upplevelse blir kluven. Kanske var låtskrivaren kluven när han skrev den och då kan man ju på sätt och vis säga att den är bra gjord.

Under inledningen av ”Closer To The Sun” blev jag förväntansfull och senare kom ett snyggt gitarrsolo. Tyvärr trillar Fargos amerikanska sydstatsrock ofta över i en lättsam, trallande lunk, som är typiskt för Country. Det blir för mycket för mig. Gränsen mellan känslosamt och töntigt blir för tunn. ”Homesick” har stundtals bra text, men sen blir det lite förvirrande och klyschigt. Spåret kan också beskrivas som sirap, snudd på ointressant och tradigt.

”Time” överraskar lite. Precis som i den bluesbetonade ”Why Don’t You” levererar Peter Ladwig inte bara sången rakt av, utan han sjunger med mer känsla. Här finner vi också ett coolt och stundtals fantastiskt gitarrsolo. Fast gnistan slår över på strängarna emellanåt, så det gnisslar och jag vill hålla för öronen.

Fargo spelar avslappnad och enkel Rock. Albumet passar till exempel på campingen och för er som gillar sällskapsdans. ”Strangers D’Amour” är inte fel, men det är inget som lyfter heller.

Låtlista:
01. Rain Of Champagne
02. Gimme That Bone
03. Closer To The Sun
04. Time
05. Mary Says
06. Law Of The Jungle
07. Homesick
08. Dear Miss Donna Vetter
09. No Reason To Cry
10. Car Expert
11. Why Don’t You

Band: Fargo
Titel:
Strangers D’Amour
Genre:
Rock, Rock’n’roll, Countryrock
Skivbolag:
Steamhammer/SPV
Antal spår:
11
Speltid:  4
2:30
Releasedatum: 2021-0
6-25
Betyg:
2,5 av 5.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT