ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Limit – Caveman Logic

Det finns fortfarande skivaffärer med personal som bryr sig om musik och som vet vad du gillar. Vi har en sådan butik i Linköping och jag går till Bengans på Nygatan någon gång i veckan. Häromdagen så ser jag hur föreståndaren Edvard eller “Evve” som han kallas, rusar iväg och hämtar en platta och sätter på så fort jag kommer in i butiken. Genast strömmar musik ut ur högtalaren som får mitt blod att koka och fötterna att röra sig. “Jag visste du skulle gilla det här, säger “Evve” och ser nöjd ut”

The Limit spelar sådan där intelligent grottmansrock som Iggy Pop uppfann, som Turbonegro förfinade och som många jeansjacksband gör så bra.
Bandet chef är ingen mindre än Bobby Lieling från Doompionjärerna Pentagram på sång. Tillsammans med gitarristen Sonny Vincent från punklegenderna The Testors har han även skrivit samtliga låtar. Jimmy Recca från The Stooges lirar bas, Pedro Ventura från Dawnrider spelar trummor och Hugo Conim från samma band är med på gitarr. Att bandet är rutinerat och består av så mycket erfarenhet att det blir till rena rockhistorielektionen är självskrivet.

“Caveman Logic” är precis vad titeln säger. Det är basic grottmansrock av bästa märke, det är en platta som får dej att dra upp volymen, vilja kasta ut köksmöblerna och bara skrika rakt ut. En primal punkrockplatta spelad av män som passerat livets zenit utan att passerat gå. Ett gäng veteraner som inte nöjer sig med att vila på gamla meriter.
The Limit är här, nu och rakt i ditt ansikte. Tack för tipset “Evve”.

Artist: The Limit
Titel: Caveman Logic
Skivbolag: Svart Records
Releasedatum: 21-04-09
Genre: Rock
Bäst: Detta är ett album utan svaga punkter.
Betyg: 4.0 /5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER