ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Blaze Bayley – War Within Me

Jag upptäckte Blaze Bayley när han var sångare i Wolfsbane och såg dem välta klassiska rockklubben Marquee i London. Med orädd och tuff attityd tog han sig an publiken. Som jag minns det hade han lite av Glenn Danzigs utstrålning och även lite av Evil Elvis begränsade röstomfång. Deras debutalbum producerades av ingen minde än Rick Rubin (Slayer, AC/DC, Johnny Cash, Danzig) där “Manhunt” blev en klar favorit.

Det var nog inte bara undertecknad som höjde på ögonbrynen när Blaze, eller Bayley som han är döpt till, Iron Maiden den 30 december 1993 kungjorde att man hade hittat sin nya sångare och att det var Blaze som fått jobbet.

Med Blaze som sångare gjorde järnjungfrun två plattor som höll på att ta död på bandet och man nådde nog botten när man knappt sålde ut Cirkus i Stockholm.

När det stod klart att Bruce Dickinson skulle komma tillbaka till bandet så lämnade Blaze bandet utan hårda ord vad jag förstått.

På sitt elfte album i eget namn spelar han klassisk, brittisk heavy metal. “War Within Me” är en platta som tar upp ämnen som självmordstankar och depression men musiken är levnadsglad och Blazes röst känns starkare än någonsin. Han passar även på att hylla vetenskapsmän som Tesla, Turing och Hawking.
En oerhört välgjord platta som du bara måste höra.

Artist: Blaze Bayley
Titel: War Within Me
Skivbolag: Eget
Genre: Heavy Metal
Releasedatum: 2021-04-09
Bäst: Titelspåret är grymt starkt, “The power of Nikola Tesla, EverY Storm ends.
Betyg: 3.5 / 5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER