ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Band Of Spice – By The Corner Of Tomorrow

Självklart så leds Band Of Spice av sångaren, basisten/gitarristen och låtskrivaren Christian “Kryddan/Spice” Sjöstrand tidigare frontman i Spiritual Beggers, Kayser och Mushroom River Band. “Kryddan” har en av de där rösterna man inte tar fel på. Så fort han tar ton hör man att det är han då hans skrovliga röst har det där extra som så många andra inte har. Det är en oerhörd tillgång för ett band att ha en sångare som går igenom bruset direkt. Nu är inte Band Of Spice ett band utan mer att betrakta som ett soloprojekt där “Kryddan” tar hjälp av Rob Ruben på trummor och basisten Alexander Sekulovski.

Musiken på plattan skulle man kunna kalla tidlös och klassisk hård rock med blicken stadigt fäst i backspegeln och riktad mot 70-talet dock utan att vara mossigt retro på det där tråkiga sättet utan “By the corner of tomorrow” är här och nu.

Plattans nio spår är stadiga och inom den ram vi känner “Kryddan”. Det är välgjort, låtarna bär hans signum och i “Midnight blood” blir det rejält flummig ett tag. Ett välbehövligt mellanspel i en annars ganska riffig platta.

Du som saknar Spiritual Beggars kommer i alla fall få lite tröst här, då “Kryddans” röst var ett riktmärke på deras tidiga plattor.

Artist: Band Of Spice
Titel: By The Corner Of Tomorrow
Skivbolag: Scarlet Records
Genre: Hårdrock
Bäst: “Kryddans” röst liksom äger hela plattan
Releasedatum: 2021-03-26
Betyg: 3,5/5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER