ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Saxon – Inspirations

När jag tittar igenom låtarna på den här plattan så är min första tanke “varför”?

En coverplatta med Saxon är ungefär lika efterlängtad som restskatt, skoskav och en repris på gamla avsnitt av “Rederiet”. Samtidigt.
Jag vill understryka att jag verkligen ä l s k a r Saxon och har så gjort sedan jag såg dem på “Crusader”-turnèen 1984 och plattorna som kom innan dess. Ett fantastiskt band anförda av Biff Byford som alltid haft en hårdrockens allra bästa röster som för övrigt, fortfarande är helt intakt.

Ärligt talat vill jag inte höra covers på låtar som redan från början är klassiker i min bok. Det behövs ingen ytterligare version av “Paint it black” (Rolling Stones), “Speed king” (Deep Purple) eller “Hold the line” (Toto). Jag vill ha en ny platta med Saxon där de gör egna och nya låtar. En helt vanlig platta, är det för mycket begärt?

Om Biff och vill hylla sina gamla hjältar varför inte gå ner på den lokala puben, sätta upp ett litet PA och sedan bara ösa på som vilket pubrockband som helst. Det hade i vart fall varit en kul och minnesvärd stund för de här 36 minuterna känns helt bortkastade.

Artist: Saxon
Titel: Inspirations
Genre: Hårdrock
Label: Silver lining music
Releasedatum: 2021-03-19
Bäst: Nej, det här är en onödig platta
Betyg: 1.0 /5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER