ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rob Zombie – The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Ännu en albumtitel som är väldigt lång, i likhet med bandets föregående studioalbum The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser. Jag kommer ihåg en spelning på Gröna Lund 2017 när Robert “Rob Zombie” Bartleh Cummings bad en person ur publiken att säga namnet på den nya plattan efter honom i mikrofonen. Det gick väl sådär. Också i likhet med tidigare nämnda album så är de flesta låttitlarna på The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy iögonfallande långdragna.

Det finns fler likheter mellan albumen, vilket är partykänslan. Jag är beredd att säga att det låter som att skojigheterna är aningen friskare på den här produktionen. Det finns många galna inslag och influenser spår emellan, allt mellan hillbilly-bluegrass, reggaeinslag, (självfallet) samplings från talinspelningar, och låten The Satanic Rites of Blacula inleder med att Rob avbryter de inledande trummorna för att dirigera i vilken takt han vill att trumtempot går i, vilket ögonblicket efter är korrigerat. Albumet rymmer en stor spelglädje och är roligt att lyssna på från början till slut. Den här produktionen är i min mening bättre än sin föregångare. Den är mer energisk, roligare och man får “mer för pengarna” under lyssningen då det serveras Rob Zombie original med roliga side-dishes. Och sicket snyggt albumomslag!


Ett stämningsfullt intro med körer, musikinslag och inklippta samtal får vi i introspåret Expanding the Head of Zed. Därpå följer spåret The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition) som är ett kanonspår! Här finns det mycket power.

Efterföljande The Ballad of Sleazy Rider är sin titel till trots ett ösigt spår.

Annons:

Mellan låtarna har man valt att bryta av innehållet med kortare ljudspår. Totalt finns det 17 spår på albumet men räknar man bort de kortare ljudspåren så innehåller albumet totalt 11 låtar. Dessa kortare ljudspår tycker jag bidrar till att göra lyssningen mer fragmatiskt och ger ett nästan hallucinogent intryck.

Det finns en del låtar som känns som fillers, det kommer man sällan undan på ett fullängdsalbum. Men bland de roliga överraskningarna finns bland annat 18TH Century Cannibals, Excitable Morlocks and a One-Way Ticket on the Ghost Train. Älskar det här spåret. Det är så underbart konstigt och bjuder verkligen på sig själv. Det här är alltså hillbilly-hybriden som jag nämnde tidigare i texten. Bäst fungerar det som en kontrast mot det övriga materialet, skulle jag plocka ut den enskilt skulle jag nog inte tycka att den var lika fenomenal, varpå den inte räknas som plattans bästa spår. The Eternal Struggles of the Howling Man är likt The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition) ytterligare ett kanonspår med bra driv och inre motor. The Satanic Rites of Blacula känns dansant och den inledande energin gör mycket av låten.

Skräckrocken förvaltas fortsatt skickligt hos Rob Zombie & CO, och John 5 är fortfarande en av de mest intressanta gitarrister i gamet just nu.  The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy bidrar inte med något nytt under solen, men den är party och låten The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition) läggs till bland mina favoriter som bandet hittills har skrivit. Betyget landar på 3,5 av 5.

Band: Rob Zombie.

Titel: The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy.

Genre: Rock.

Skivbolag: Nuclear Blast Records.

Releasedatum: 12-03-2021.

Betyg: 3,5/5.

Bästa låt: The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition), The Eternal Struggles of the Howling Man.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT