ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thunder – All The Right Noises

Veteranerna i brittiska Thunder har, precis som många andra, legat på ett nytt album, i deras fall är detta bandets trettonde studiomacka som var tänkt att komma ut redan i september 2020 för att sedan ge Thunder möjlighet att bränna asfalt jorden runt. Nu blev det inte så men i dagarna släpptes “All the right noises” till allmän beskådan.

Thunder går ut stenhårt med smockan “Last one out turns off the lights” som är ett rejält långfinger till dem som röstade för Brexit och det är flera låtar på samma tema på “All the right noises”. Bandets primus motor, gitarrist och låtskrivare Luke Morley är inte nöjd över att hans hemland numera står utanför EU och vad det innebär för ett band som jobbar i hela världen. Samt att Brexit var något av en Pyrrhussger för det brittiska folket.

Thunder spelar klassisk hård och bluesbaserad rock i samma stil som Free och Led Zeppelin om man ska göra några slarviga referenser som kanske inte är helt rättvisa för Thunder är så mycket mer än så. På nya plattan kryddar man med riffigt blås och snygga körer men grunden är alltid klassisk rock.

“All the right noises” kommer när bandet passerat sin 30-årsdag och det är imponerande när ett band så långt in i karriären gör en så här pass pigg och vital platta.

Band: Thunder
Titel: All the right nosies
Label: Thunder / BMG
Genre: Klassisk brittisk hård rock
Releasedatum: Ute nu!
Bäst: Öppningen med “Last one out turn off the lights” är en ren knock.
Betyg: 4.0 /5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER