ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Love and Death – Perfectly Preserved

Förra veckan släppte Brian ”Head” Welch (ex Korn, Brian ”Head” Welch) ett nytt album med sitt sidoprojekt Love and Death. Albumet heter Perfectly Preserved och är bandets andra album tillsammans. Jag snubblade över det här projektet av en händelse, utan att ha vetat om att det existerade. Jag trodde att Brians enda soloprojekt var det han har under sitt namn Brian ”Head” Welch, ett projekt jag är desto mer bekant med eftersom albumet Save Me from Myself spelades flitigt när jag var yngre. Och liksom många andra är jag också bekant med Korn sedan tidigare. Så jag blev lite sugen på att ta en ”trip down the memory lane” och beslutade mig för att recensera det här albumet. Även om alternativ metal inte intresserar mig till den grad som det gjorde när jag var yngre så går det inte att komma ifrån att Brian har en fängslande röst och sätt att sjunga på.

Albumet börjar med spåret Infamy som har ett kusligt pianointro men ett inte lika så kusligt sångframträdande. Det blir hårdare takter i Tragedy, men det mjuknar till i verserna och blir ganska fridfullt i refrängerna också. Bäst blir det i de skrikigare partierna.

Down har tidigare släppts som singel. Det är en hård låt med harmonisk refräng som faktiskt är det finaste albumet har att bjuda på. Låten rycker tag i en och refrängen sätter sig på hjärnan.

Headbang-vänligt blir det i inledningen till låten Let Me Love You, men sen blir det stopp. Otippat nog är detta en cover på Justin Biebers låt med samma titel. Här hör man även ett gästinhopp av Lacey Sturm. Det där med introt är spänningens höjdpunkt om ni frågar mig. Låten lyfter inte och trots rockifieringen så lyckas man inte göra låten intressant nog att få mig att vilja lyssna på den igen.

Jag får överlag en helt okej-känsla när jag lyssnar igenom låtmaterialet. Det finns låtar som inte skiljer sig märkbart från varandra. De spår som sticker ut bortsett från de i starten är Death of Us, som låter lite som en alternativ nu-metal cocktail och White Flag som agerar albumets sista urladdning. Att speltiden på albumet kvalar in på strax över 35 minuter känns lagom.

För er fans av Korn och Breaking Benjamin (i det här projektet har nämligen den tidigare Breaking Benjamin-medlemmen Jasen Rauch ett finger med i spelet) som vill lyssna på nostalgiska toner, den här plattan är för er. Själv har jag märkt att min musiksmak har vandrat vidare från den här genren. Perfectly Preserved var ett småtrevligt besök i det förflutna men inte fängslande nog att locka fram intresset igen. Jag ger albumet 2,5 av 5 i betyg.

Band: Love and Death.

Titel: Perfectly Preserved.

Genre: Alternativ metal.

Skivbolag: Earache Records.

Releasedatum: 12-02-2021.

Betyg: 2,5/5.

Bästa låt: Down.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER