ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Foo Fighters – Medicine At Midnight

1988 spelade Dave Grohl på Skylten i Linköping och då som trummis i hardcorebandet The Scream. Jag var där men minns inte så mycket mer av giget än att bandet hand en ung och väldigt entusiastisk trummis. Jag hade tillfälle att, via en av Linköpings mest kända påvar fråga Dave om han minns det giget och jo, det gjorde han och bekräftade samtidigt i samma sms att de sov över på golvet på Skylten och att han på natten hade snubblat på en skateboard. För sån är han, rockens största hedersknyffel. Svarar artig och trevligt på tilltal.

Resten är väl historia som man bruka säga, först var han trummis i Nirvana och sedan blev han gitarrist och sångare i Foo Fighters med miljonpublik världen över. Så det har gått bra för Virginias och James grabb, helt klart.

25 år in i karriären släpper så Foo Fighters sitt tionde album och det låter precis som ett tionde album gör om man spelar i ett av världens största band. Det låter precis som när man tar på sig ett par gamla nötta jeans och en hoodie. Det är kanske inte snygg men det är bekvämt och välkänt.

Jag gillar inte när band prompt ska utvecklas in absurdum utan det är bättre att de hålls i sin box och gör det bästa de kan där. Så är jag övertygad att Dave också tänkt. Han vill göra en platta som fansen vill ha och låtar fansen kan sjunga med i men jag saknar en ny “Everlong”, “Learn to fly” eller “All my life” eller varför inte en “For all the cows”. Vill det sig riktigt illa kan Foo Fighters / Dave Grohl bli till en amerikansk version av, gud förbjude, Tomas Ledin med låtar menlösare än mellanmjölk och en publik med en lammullströja över axlarna. Vi är inte där än men “this is a call” som första låten på första heter.

Band: Foo Fighters
Titel: Medicine At Midnight
Genre: Rock
Skivbolag: RCA
Releasedatum: 2021-02-05
Bäst: “Cloudspotter”, “Shame, Shame”, “No sin of mine”
Betyg: 3.0/5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER