ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Spit It Out! – This Is It! (2020 Remaster)

En lång rad artister och band har spelat in i Tuff Studios i Göteborg. Några axplock är Galenskaparna & After Shave, Swedish Erotica, Stefan Andersson och Snowstorm. Det absolut mest framgångsrika exemplet är utan tvekan Ace Of Base, men även obskyra band såsom Spit It Out! har spelat in i den legendariska studion. Plattan ”This Is It!” gavs ut 1993 och då främst i promosyfte till skivbolag och radiostationer i Europa och USA. Bandet frekventerade under den här tiden västkustens livescener och även om det varit tyst om bandet sedan dess har de aldrig splittrats. Vill man nörda ner sig ytterligare finns Spit It Out! också omskrivna i Janne Starks ”Encyclopedia of Swedish Hard Rock and Heavy Metal”.

Spit It Out! kan närmast liknas vid en slags Pudelrocks/Funkrockshybrid med lika delar groove och melodier. De spår som svänger bäst i mina öron är ”Tied Up Like A Slave”, ”H.O.T” och ”When The Nighttime Comes”. Här blandas Dan Reed Network groove med Talk Of The Town AOR. Både struttiga ”Dance On Broken Glass” och ”(I Can’t) Get Enough” ger ekon av såväl Dan Reed som tidiga Chillipeppers och Electric Boys.

Tyvärr fäster ingen av låtarna tillräckligt för att jag ska gå igång ordentligt, något som delvis kan tillskrivas den daterate och tidstypiskt plastiga produktionen. Nu har bandet remastrat ”This Is It!” och gjort skivan tillgänglig för streaming på bl a Spotify. Det hintas dessutom om att det snart kan vara ny musik på gång. Förhoppningsvis satsar man då på ett mer tidsenligt sound, för musikaliteten är det definitivt inget fel på. Jag misstänker också att Spit It Out är en kraft att räkna med live så förhoppningsvis kan vi se fram emot spelningar så snart restriktionerna lättas upp!

Band: Spit It Out!
Titel: This Is It!
Genre: Funkrock, Melodic Rock
Skivbolag: Eget släpp
Releasedatum: Remastrad version finns ute nu på Spotify och andra streamingtjänster.
Bästa spår: Tied Up Like A Slave, When The Nighttime Comes, H.O.T.
Betyg: 2/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER