ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dynamite – Lock N Load (6.0)

dynamite-lock-n-load-2013

Band: Dynamite
Titel: Lock ‘N Load
Genre: Hard Rock
Skivbolag: Denomination Records
Producent: 
Releasedatum: 2013-05-17
Betyg: 6.0/10

Skivbolaget påstår att om Bon Scott hållit sig vid liv så hade uppföljaren till Highway To Hell låtit precis som den här skapelsen, varken mer eller mindre. 

Det är jäkligt kaxigt och riskabelt att skriva så och det ger obönhörligen en fribiljett till Skärselden. Eller skärskådningselden… Med en enormt skeptisk inställning så påbörjar jag min Dynamiteresa, beredd att såga plattan till flis. Första varvet blir ett konstaterande; uppföljaren kunde kanske ha låtit såhär för detta låter AC/DC rakt av. Det finns riff på den här plattan som är polerade ripp-offs i mängder, dock kan man knappast kalla en endaste låt för en ripp-off. Nackdelen med att låta som andra är att man kanske inte blir tagen på allvar. Att låta som AC/DC gör det ju inte den saken mindre komplicerat och därför är det en lättnad när man på andra svängen konstaterar att sångaren faktiskt inte är något röstmässigt plagiat utan har en egen identitet även om han tveklöst skulle sopa banan med andra i en sound alike-tävling.

Jag kan ge massor med minus för att det här har gjorts förr av ack så många band, man har liksom hört det förut. Det skulle jag kunna göra… Jag fokuserar på att plussa för partyt istället. Jag vet inte om det är årstiden och tillhörande hormoner som ställer till det för mig men för att vara en man som egentligen inte är särskilt imponerad av AC/DC så finner jag det ganska överraskande att jag gillar det här. Avslutaren “Dynamite” kan bara de döda sitta still till.

Ja, jag gillar det här, det är bra grejor men det är ju det där med det icke originella som tyvärr tar ner slutbetyget en aning.

Bästa låt: Dynamite

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER