ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gloryhammer – Tales From The Kingdom Of Fire (7.0)

gloryhammer-tales-from-the-kingdom-2013

Band: Gloryhammer
Titel: Tales From The Kingdom Of Fire
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: –
Betyg: 7/10

Christopher Bowes som till vardags spelar keyboards i Alestorm har gjort en stark debut med sitt nya projekt Gloryhammer.

PÖWERMETAL!! Som sagt, power metal upp över öronen är nog det enda sättet man kan sätt att beskriva albumet “Tales From the Kingdom of Fife”. Den här plattan har helt enkelt de flesta sakerna från skolboken rätt. Alla elementen är med i form av hastighet, melodier, körer, gitarrsolon med mera. Fast är det bra egentligen? Jo då, här finns inte mycket att slå på.

Tema-albumet med historiern från kungadömet Fife är varierat. Storyn bakom handlar om den store hjälten Angus McFife som förklarar krig mot den ondskefulle trollkarlen Zargothrax för att befria folket i Dundee. Allt i ärans och stålets tecken. Det mesta på plattan går ganska fort förutom den finstämda balladen “Silent Tears of Frosen Princess” som bara ber om att man skall hålla upp mobilen eller tändaren och låte de vaja i natten.

Gloryhammer består av ett kompetent gäng musiker. Sångaren Thomas Winkler är en ny bekantskap för mig, men hans röst fyller ut bra och har lite ruffiga undertoner i sig.

Ja, jag vet.. det står bara power metal i inledningen, men vilken sort då? Skall man följa vad bandet skriver på sin Facebook-sida spelar Gloryhammer “Heroic Fantasy Power Metal”. Bara så ni vet. Firebolts and lightning på er!

Bästa spår: Beneath Cowdenbeath

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER