ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pop Evil – Onyx (4.0)

1 Shares
pop-evil-onyx-2013

Band: Pop Evil
Titel: Onyx
Genre: Rock
Skivbolag: eOne Records
Producent:  Johnny K
Releasedatum: 2013-05-14
Betyg: 4/10


2010 års “War Of Angels” som blev en förlängning av den stereotypa amerikanska radiorocken, det vill säga 50% ballader och resten en påklistrad och totalt genomskinlig attityd som inte lurar någon.

Dock fanns det ett par låtar som höll en högre klass inom genren vilket i sig inte säger mycket, men oavsett så är bandet nu tillbaka med en uppföljare innehållande 12 spår på 45 minuter och limmet som håller attityden verka sitta en aning bättre denna gång och denna skiva är bättre än både Nickelbacks och Hinders senaste alster, kanske svårt att dra slutsatser ifrån då det finns otaliga skivor som är bättre, men om vi disskuterar denna genren så rekommenderar jag att alla dagar i veckan istället välja att lyssna på band som Digital Summer.

Hade inga högre förväntningar och öppningsspåret är precis så oinspirerat som jag väntat mig, låt nummer två har en vers där Alice In Chains har kopierats de grövsta för att sedan övergå i en svag refräng.

Tredje spåret och första singeln från albumet är “Trenches” vars video är inspelat i Göteborgstrakten. Denna låt lyfter lite högre då den besitter ett tyngre gung och bra refräng.

Efterföljande “Torn To Pieces” är gjuten i Nickelback och Hinder balladform, ok men totalt ointressant. Sedan tuggar det på i samma stil och känslan av de sista spåren blir att skivan går på repeat.

Produktionen är aningen fetare på detta album och låtarna känns jämnare totalt sätt, konstigt och otippat så blir det en mallgjuten låt i mellantempo som blir skivans bästa låt, nämligen “Beautiful” som garanterat måste bli bandets nästa singel.

Om man inte är tillräckligt pop men heller inte tillräckligt ond så blir resultatet att låta så här, popond musik av amerikanskt standard mått, inte dåligt men ofantligt ointressant.

De har höjt sig ett snäpp sedan förra albumet och fortsätter utvecklingen i snabbare takt och med nya grepp så kanske det kommer en skiva en dag som består längre än en veckas lyssnande.
Kanske blir det bättre om band namnet skiftar ordföljd, Evil Pop……..tveksamt, men de får mer än gärna bli mer evil, det är en sak som är säker.

Bästa låt: Beautiful

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter