ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Timo Tolkki’s Avalon – The Land Of New Hope (7.0)

timo-tolkis-avalon-album-2013

Band: Timo Tolkki’s Avalon
Titel: The Land Of New Hope
Genre: Power Metal
Skivbolag: Frontiers Records
Speltid: 52:41
Releasedatum: 2013-05-15
Betyg: 7/10

Var till en början lite småskeptisk till detta projekt, men efter att lyssnat igenom denna skiva några gånger, så är all tvekan borta. Det var väldigt länge sedan TIMO TOLKKI var på den här nivån och jag blir jätteglad om han faktiskt stannar där ett tag.
Valet av sångare på plattan, kan man egentligen inte göra annat än applådera åt. Men när man hört plattan, kan man också rikta viss kritik mot detsamma. Tycker att både ROB ROCK och framförallt MICHAEL KISKE, sjunger sämre än de brukar. RUSSEL ALLEN och ELIZE RYD låter däremot klockrent, som vanligt.
KISKE är faktiskt ett kapitel för sig själv. Vet inte varför han lagt till med det rent frukansvärda vibratot? Detta ofog har egentligen skuggat hela hans återkomst till metalscenen, men nu är det verkligen illa! Tycker han rent av förstör, det annars så episka och mäktiga avslutningsspåret ”The Land Of New Hope” Gråter floder över hur illa det låter nu och tänker på hur överjävla bra det lät förr om åren.

Musikaliskt bjuder skivan på få överraskningar. Det låter STRATOVARIUS så det skriker om det och vilka de i sin tur låter som, vet vi ju redan. Det finns givetvis många flirter med HELLOWEEN, EDGUY/AVANTASIA. Föga originellt, men med tanke på att Tobias Sammets båda band/projekt blir allt sämre(enligt mig), så tycker jag Land Of New Hope är en helt perfekt platta.

Blandningen mellan rena ”powermetaldängor” som ”We Will Find A Way”, ”To The Edge Of The World” och smäktande ballader, som till exempel den vackra ”I´ll Sing You A Song”, skulpterar verkligen fram en angenäm helhet. Även om nyss nämnda ballad, låter lite väl likt ELVIS PRESLEY´S 

” I Can´t Help Falling In Love” i versen. Men gitarrsolot blöder verkligen av känsla och för tankar till GARY MOORE.
Detta är en riktigt vass platta, som fått en åtta, om jag inte varit lite besviken på sånginsatserna.

Bästa låt: We Will Find A Way/I´ll Sing You Home

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER