ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Stefan Morén – Desire (7.0)

stefan-moren-desire-2013

Band: Stefan Morén
Titel: Desire
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Egen distribution
Speltid: 44:03
Releasedatum: 2013-05-11
Betyg: 7/10

Att göra allt, från att skriva samtliga låtar, spela alla instrument, producera plattan och till och med göra omslaget själv, har givetvis sina risker. Men jag tycker STEFAN MORÉN lyckas riktigt bra med detta och det låter faktiskt som det är ett band, som spelar på denna platta.

Stefans tidigare soloplattor har innehållit bra musik, utan att riktigt lyckas slå an den rätta nerven. Nya plattan, visar att Herr Morén hittat den ”nerven”, blandningen av modern radioanpassad hårdrock och den gamla hederliga 80-90talsvarianten, är väldigt smakfull och vital. Sången har dessutom aldrig låtit bättre än den gör just nu.

Skivan är full med härliga riff och bra refränger. Ska man hitta referenser till några andra band, så ligger inte RYDELL/QUICK och nya KEE MARCELLO-plattan så långt ifrån soundmässigt.
STEFAN MORÉN låter dock lite modernare och piggare, tycker jag. Det är med andra ord ”må bra musik”, som passar sommaren helt perfekt.

Till de allra bästa låtarna hör semiballaden ”Taking Control” och den svängiga ”Get It Over Now”. Men allra bäst tycker jag ”Crystal Ball” är, den har både tyngd och en sjuhelsickes refräng. Den RETURN-liknande balladen ”I Am Your Armor” måste jag också passa på att nämna, den växer för varje genomlyssning.
Annars är jämnheten den stora styrkan på detta album och hade det bara funnits någon kanon-låt till, så hade betygsåttan faktiskt varit inom räckhåll.

Lite synd att skivan inte kommer ut på ett regelrätt skivbolag med riktig distribution,men plattan finns på spotify, itunes mm och går även att beställa direkt från Stefan, då som CD.

Bästa låt: Crystal Ball

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER