VECKANS TOPPNYHETER

Bokrecension: Hata dig själv som du hatar andra av Oliver Dagnå

Oliver Dagnå är standupkomiker och mannen bakom landets absolut bästa satirsida på nätet, Folkhemseliten. Han är även skribent och kan nu även lägga till författare på sitt CV. Hans debutroman är en tegelsten på nästan 600 sidor och handlar om tre udda existenser troligen födda på 1990 – talet. Denna förlorade generation. Oliver Dagnå vill kanske ge dem en röst eller skriva någon form av generationsroman. Kanske till försvar, kanske som en samtidskritik.

Det handlar om tre förvirrade unga män som ska mörda Stefan Lövfén och vägen fram till det planerade mordet. Det runkas, lyssnas på Slipknot, jobbas i trista butiker och framför allt – det hatas. Mest hatar nog romanpersonerna sig själva.

Oliver Dagnå skriver rappt, kapitlen är korta och man har kul när man läser men jag tror på att det hade blivit ännu bättre om man kortat vissa partier och kanske tagit fram rödpennan lite här och var.

Som helhet är dock denna debut både imponerade och väl värd att läsa.

Bok: Hata dig själv som du hatar andra
Författare: Oliver Dagnå
Förlag: Ekström & Garay
Antal sidor: 551
Betyg: 4/5

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER