ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bokrecension: Himmel och helvete av Tony Balogh

Tony Balogh är utan tvekan en av landets mest erfarna rockjournalister och har skrivit för, bland annat, Aftonbladet, Okej, Musikermagazinet, Heavy Mental, Metalzone, för att nu nämna några publikationer. Numera skriver han för Sweden Rock Magazine när han inte ägnar sig åt sitt dagjobb som reporter. Han har inte bara skrivit och rock utan även om sport och gav för något år sedan ut en bok om favoritlaget GAIS.

I “Himmel och helvete” får vi möta några av Tonys intervjuoffer i form av Lemmy, ZZ Tops gitarrist och sångare Billy Gibbons, Steven Tyler (Aerosmith) och Led Zeppelins Jimmy Page, för att nämna några.


Tony är inte bara journalist utan även en folkbildare av rang. Vi får veta något om platsen han är på, vem som skrivit boken Lemmy just läser eller namnet på olika personer som jobbar med artisten i fråga och mycket mera. Tony närmar sig sina intervjuoffer med stor respekt och får dem att slappna av, kanske sänka garden lite och vips så möter vi människan bakom masken. Han är påläst och kunnig samt vill inte veta en massa om teknik utan mer om skapande och hur saker blev som de blev, hur en klassisk platta gjordes.

Påpassligt nog börjar boken med Aerosmith och slutar med ZZ – Top, Tony vore ju inte Tony om det inte rådde alfabetisk ordning på torpet. Intervjuerna är tidigare publicerade i Sweden Rock Magazine men det gör det verkligen inte sämre. Är du det minsta intresserad av rock n roll ska du köpa den här boken.

Titel: Himmel och helvete – Berättelser från de tyngre sidorna av rockmusik.
Författare: Tony Balogh
Genre: Intervjubok med Aerosmith, Alice In Chains, Black Sabbath, D-A-D, Europé, Ian Gillan, In Flames, Judas Priest, Led Zeppelin, Lemmy, Motörhead, Rush, Scorpions, Slash, Styx, UFO, ZZ Top.
Förlag: Eget
Antal sidor: 349 fördelade på 16 kapitel.
Bästa: Att Tony Balogh alltid kryper under huden på sina intervjuoffer och man tycker att man känner dem lite grann när man läst klart.
Betyg: 5/5

5 Shares
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter