VECKANS TOPPNYHETER

Bokrecension: Hårdrock – allt om banden, konserterna och myterna av Simon Lundh

Suck. Behöver jag verkligen en bok till som ska berätta för mig om hur hårdrocken började med Led Zeppelin och Black Sabbath samt gör anspråk på att berätta “allt”? Lite så gick mina gubbsura tankar när Simon Lundhs bok hamnade på mitt hallgolv.

Efter att ha bläddrat lite i den, tagit del av Simons flyhänta texter och lättsamma (men kunniga) stil så slår jag fast med glädje att Hellyeah, det behöver jag verkligen.
Boken är utmärkt, den är personlig och kul. Man har svårt att släppa den utan det blir till att läsa den från pärm till pärm.

Simon Lundh är mångårig skribent på Sweden Rock Magazine. Han har träffat de flesta av dem han skriver om och han är ett fan. Det sista inte minst viktigt.
Det är många små sköna anekdoter med i boken som jag tycker är roliga och gör boken än mer personlig. Det kunde ju annars blivit ännu en trött samling bokstäver som inte gjort en människa glad. Så är inte fallet här.

Simon Lundhs bok tecknar ett porträtt av en älskad genre med alla sina sidoskott, från dåtid till nu tid. Har du inga hårdrockböcker bör du snarast skaffa denna. Har du ett halvt bibliotek med tuffa böcker har du nog plats för ännu en.

Författare: Simon Lundh
Titel: Hårdrock – allt om banden, konserterna och myterna
Förlag: Semic
Antal sidor: 272
Bäst: Det personliga och lättsamma tilltalet.
Betyg: 4/5

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER