www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

www.rocknytt.net

SENASTE NYHETERNA FRÅN ROCKVÄRLDEN 

Rival Sons återvänder till Gröna Lund

Med ett sjätte album på gång och utsålda arenor världen över har de etablerat sig som ett av de mest hyllade och snabbast växande rockbanden just nu. I juni återvänder Rival Sons till Gröna Lunds Stora Scen.

Sista två banden klara för Borgholm Brinner

Nu är det bara två månader kvar till In Flames första årliga festival, Borgholm Brinner som äger rum 27 juli – 28 juli på historiska Borgholms Slottsruin på Öland. Vi kan nu avslöja de sista två banden som är klara för festivalen.

VECKANS TOPPNYHETER

VECKANS TOPPVIDEOS

SÖK PÅ ROCKNYTT

quireboys foto effie trikili

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Spike i Quireboys

Tidlös, brittisk (hård)rock’n’roll är och förblir receptet för Quireboys, som slog igenom med dunder och brak redan med debutalbumet ”A bit of what you fancy” (1990). 1993 lades bandet ned för att permanent återuppstå 2001. Sedan dess har Quireboys varit mer aktiva och produktiva än någonsin.

Inglorious-Andreas-960

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Inglorious

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är brittiska Inglorious där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets svenska gitarrist, Andreas Eriksson.

nekrokraft-960

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Nekrokraft

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är svenska Nekrokraft från Linköping där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandet.

Foto: Effie Trikili

10 frågor – Del 73: Erik Grönwall (H.E.A.T)

Intervjuserien 10 frågor är äntligen tillbaka efter en liten tids vila. I del 73 är det Erik Grönwall, sångare i Sweden Rock aktuella H.E.A.T, som har svarat på frågorna.

freedom-call-02-foto-effie-trikili

10 frågor – Del 72: Chris Bay (Freedom Call)

Den som har levererat svar den här gången är Chris Bay, sångare i tyska bandet Freedom Call. Chris är även aktuell med soloskivan Chasing the Sun som släpptes i februari.

MEST DELAT I VECKAN

NYHETER

Metallsvenskan ställer in

Den pånyttfödda festivalen Metallsvenskan, som i år skulle arrangeras i Norrköping, har meddelat att festivalen ställs in.

Slayer äntrar svensk mark – för sista gången

Ikoniska Slayer tar farväl efter nästan 40 år som thrash metal-giganter. För bandets sista turné gör de ett stopp i Sverige och kommer till Hovet i Stockholm den 5 december. Med sig som special guests har de inga mindre än Lamb of God, Anthrax och Obituary!

Metallica satte nytt publikrekord på Ericsson Globe

Sedan invigningen 1989 har hundratals världsartister uppträtt i världens största sfäriska byggnad. I går kväll var det dags för Metallica – ett av vår tids största band och numera rekordinnehavare (igen!).

maj

25majHela dagenSvalbard - It's Hard To Have HopeSkivbolag: Holy Roar RecordsKÖP PÅ GINZA

25majHela dagenMidnattsol - The AftermathSkivbolag: Napalm RecordsKÖP PÅ GINZA

25majHela dagenSpock’s Beard - Noise FloorSkivbolag: KÖP PÅ GINZA

25majHela dagenLordi - SexorcismSkivbolag: AFM RecordsKÖP PÅ GINZA

25majHela dagenDon Airey - One Of A KindSkivbolag: earMUSICKÖP PÅ GINZA

MÅNADENS TOPPTRIO

X