VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Trevor Church

10 Frågor – Del 139: Trevor Church (Haunt)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Denna frågeserie har kommit till del 139 och den här gången är det Trevor Church, sångare och gitarrist i amerikanska bandet Haunt, som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Min farbror Paul jobbade för WEA som inte finns kvar längre. Jag beställde Metallica ”Ride the Lightning”, ”Kill ’em All” och ”Garage Days”. Jag kommer inte ihåg om jag köpte någon skiva innan dessa men just de kommer jag ihåg som om det var igår.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Cat Stevens – Don’t Be Shy

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det är en svår fråga. Just nu tycker jag väldigt mycket om Journey ”Escape”. Det ändras väldigt ofta vilken skiva jag tycker är bäst.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Ghost har förmodligen den bästa live show jag har sett på länge med sina kostymer och teatraliska element. Musiken är dessutom väldigt medryckande.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Jag har varit ganska lyckligt lottad antar jag för jag kan inte komma på något särskilt konstigt ställe jag spelat på. Efter spelningar på väg till hotell och även för att ta sig in i hotell har det däremot hänt en del märkliga grejer. I Österrike hade vi spelat i Wien och vår tour manager lyckades inte ta sig in i hotellobbyn så han ringde ägaren som förklarade var han skulle gå in. Det visade sig vara en BDSM källarhåla och han kom tillbaka helt uppskrämd. Vi räknade med att ägaren skulle vara en riktigt skum typ men när han dök upp visade han sig vara en helt alldaglig hipster.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Flight

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

AFI – Sing the Sorrow

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Det är för svårt att svara på. Det har varit rätt lika i de länder jag har spelat i.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Mitt förra band Beastmaker öppnade för Brant Bjork på The Satellite och de spelade ett väldigt långsamt jam när en person tog sig upp på scenen för att ”stage diva” vilket bara det är konstigt under en spelning med Brant Bjork om du frågar mig. Publikhavet delade sig som Röda havet och killen slog i golvet och spräckte skallen. Bandet var tvungna att avbryta spelningen i väntan på ambulans. Jag vet inte om det räknas som konstigt men för mig var det konstigt att någon fick för sig att göra något sådant till den musik som spelades just då.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag tycker om små klubbar eftersom det inte finns några begränsningar och man får använda all sin egen utrustning. På festivaler är det oftast att man har 15 minuter på sig att få allt i ordning och sedan ska man spela i 30 min på utrustning man aldrig använt förut. Det är roligt men klubbar är roligare eftersom man kan interagera mer med publiken också.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER