VECKANS TOPPNYHETER

10 Frågor – Del 137: Michael Sweet (Stryper)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Dags för del 137 och här är det ingen mindre än Michael Sweet, sångare och gitarrist i amerikanska bandet Stryper, som står för svaren.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag var 13 år när jag köpte min första skiva och det var Bostons debutalbum. De var en stor influens för mig och förändrade mitt liv musikaliskt sett.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Här måste jag svara “Livin’ on a Prayer”. Jag har alltid älskat den låten och jag spelar den faktiskt när jag uppträder akustiskt. Jag tycker det är en fantastisk låt om att tro på sig själv och veta och lita på att man alltid har det bästa framför sig.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Den bästa skiva Stryper har släppt är enligt mig ”Even the Devil Believes”. Jag tycker att vi blir bättre och bättre i vårt hantverk hela tiden och våra skivor blir bättre i den processen.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Den utmärkelsen vill jag ge till Y&T. Jag såg dem när de spelade på småklubbar och fortfarande hette Yesterday And Today och de körde över mig fullständigt. Än idag är det den bästa live show jag har sett.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

En gång rullade vi in på parkeringen utanför klubben vi skulle spela på, gick in och upptäckte att det var en strippklubb. Det var verkligen en märklig situation. Vi genomförde givetvis spelningen och hade en rätt stor publik men det var konstigt att behöva undvika stolparna på scenen.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Här väljer jag att svara Jellyfish. De kom fram under tidigt 90-tal och jag älskade dem men de slog aldrig riktigt igenom och lade ner bandet efter några år. De är enligt mig det mest underskattade bandet någonsin.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

ABBA

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Det är en väldigt svår fråga att svara på. Det är svårt att välja ut endast ett land. I Japan och USA är de väldigt lojala. Hela Sydamerika och Europa har så många länder med bra fans men om jag verkligen måste välja endast ett land så säger jag Brasilien.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Det är definitivt historien om glasögat. När jag spelade i Australien var det en herre framför mig som headbangade så vilt att hans öga av glas ploppade ut och rullade fram till mig på scenen. Jag förstod inte att det var ett öga utan kastade ut glaskulan till publiken. Resten av spelningen stod han och skrek till mig att jag hade haft bort hans öga. Jag kommer aldrig att glömma den spelningen.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

De är båda unika på sitt sätt. Jag älskar att spela på stora festivaler för man får en enorm energikick av den stora publiken. Samtidigt älskar jag även att spela på små klubbar eftersom det blir en mycket intimare känsla och man får en mer personlig kontakt med publiken.

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER