VECKANS TOPPNYHETER

10 Frågor – Del 135: Blaze Bayley

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Blaze Bayley är mest känd som sångaren som tog över efter Bruce Dickinson i Iron Maiden. Två skivor blev det för honom med bandet innan Bruce kom tillbaka. Efter det har Blaze en lång och solid solokarriär med flertalet plattor släppta under eget namn. i del 135 är det han som står för svaren.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Queen – A Night at the Opera

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
Det är en stor fråga. Så många olika låtar har haft stor betydelse för mig. En låt jag skulle vilja ha skrivit är Manowars ”Warriors of the World”.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Det är en omöjlig fråga att svara på om man älskar musik men…den skiva världen behöver mest av alla är The Sex Pistols – Never Mind the Bollocks.

Vilken är den bästa konsert du har sett?
För många konserter har varit en religiös upplevelse för att bara kunna nämna en. Den som haft störst inflytande på mig är dock Dio – Holy Diver tour. Tredje november 1983 på Birmingham Odeon.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Ärligt talat känns alla konstiga på sitt sätt. Spela i en grotta under Classic Diamondsturnén med Doro var väldigt ovanligt.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Brittiska bandet Magnum borde ha blivit mycket större än vad de är. Så mycket fantasiskt musik över så många år.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Jag skiter faktiskt fullständigt i vad andra människor tror och tycker om det.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Jorden! Metal och rock får det att kännas som ett enda underbart land.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Det var när något stal mikrofonerna från scenen.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Båda är väldigt roligt. Jag är så lyckligt lottad att jag kan spela på olika typer av arenor. Både små intima klubbar likväl som stora arenor.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER