VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 Frågor – Del 131: Lars F. Larsen (Manticora)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 131 hamnar vi i Danmark och bandet Manticora. Svaren kommer från bandets sångare Lars F. Larsen.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Det var Twisted Sisters “Stay Hungry”. Jag hade precis sett deras video för “We’re Not Gonna Take It” på TV så jag skyndade mig till affären och köpte skivan. Jag lyssnar fortfarande på den regelbundet då jag tycker det finns några riktigt bra låtar på den.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Wham – Last Christmas. Royalties du vet…

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det blir målfoto mellan dessa två:
Symphony X: “V – The New Mythology Suite” och Angra: “Temple Of Shadows”

Vilken är den bästa konsert du har sett?

King Diamond på Sweden Rock. Jag tror det var 2014. Spelningen där Michael Denner, Hank Sherman och Mickey Dee medverkade på scenen. Jag och min kompis grät bokstavligen talat när Mikkey satte sig bakom trummorna, hahahaha.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

På vår första USA-turné spelade vi på ett konstigt ställe som var en backstagebar i en bowlinghall i Wisconsin. Det var ett väldigt konstigt ställe. Det konstigaste stället i Europa måsta ha varit i en liten by på en kulle utanför Alessandria i Piemonte, Italien. Arenan var i källaren, vilken verkade vara en gammal vinkällare, där det var fuktigt och den var byggd av gamla röda tegelstenar. Det såg ut som en gammal källare i en herrgård.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Manticora och Shaolin Death Squad

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Valfri skiva med Erasure.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Mexiko! Vi har spelat en show där, i Mexico City, och har aldrig varit med om en liknande mottagning som den vi fick där. Vi var inte ens headliner men var tvungna att göra ett två minuter långt uppehåll i en låt för att publiken skanderade “Olé, olé, olé, olé – Mantiii-coraaaa”! Det var helt galet. Som att vara på en fotbollsarena med fanatiska fans. De startade också 6 stycken ”circle-pits” helt själva och köpte all merchandise som headlinern hade med sig och mer än hälften av det vi hade med oss!! Fantastiskt!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Jag svimmade på scenen under den sista spelningen på Europaturnén med Angra 2005, hahaha. Jag höll ut den sista tonen i sista låten en liten aning för länge. Det finns på video (filmat från bakom ljudteknikern) där man ser publiken och bandmedlemmarna midjor. Helt plötsligt försvinner jag från bilden, hahahaha. Jag återfick medvetandet efter 2 sekunder så det var inte så farligt men det ser roligt ut 🙂

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Det är väldigt svårt att välja mellan då det är två helt skilda saker men om jag MÅSTE välja säger jag stor festival. Jag känner mig bekvämare med mycket utrymme att röra sig på och vår show kräver dessutom stora utrymmen.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter