VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Judicator John Yelland

10 Frågor – Del 128: John Yelland (Judicator)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 128 tar vi steget över till USA och power metalbandet Judicator. Den som svarat på frågorna är sångaren John Yelland.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Iron Maiden – Live After Death

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Aurelio Voltaire – Crusade

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Jag tycker inte att man kan säga att det eller det albumet är det bästa som någonsin har släppts. David Bowie – Outside är dock utan tvekan en av mina absoluta favoritskivor.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Triptykon på Wacken Open Air 2016.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Mitt gamla band Disforia spelade på Tower Theater i Salt Lake City, Utah. Vi öppnade för en liveföreställning av ‘The Rocky Horror Picture Show.’ Det var verkligen helt unikt då vår publik bestod av folk som bar kostymer från filmen samt ett stort antal drags. Föreställ dig att titta ut över publiken och se två eller tre headbangande Dr. Franknfurters haha.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Den första artist jag kommer att tänka på är Charles Bradley.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

The Used – Lies for the Liars

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

När det gäller Judicator så är de flesta fans från USA och Tyskland. Intressant nog så har vi även en hel del fans från Ryssland, England och Finland. Vi har även en relativt liten men väldigt högljudd skara fans i Grekland.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Det första jag kommer att tänka på är när Judicator spelade på Hyperspace Metal Festival 2019. Vårt senaste album vid den tiden ‘The Last Emperor,’ hade några religiösa komponenter men är definitivt inte ett religiöst album. Det handlar om det första korståget! Hur som helst under hela spelningen stod det en man ikäldd en t-shirt där olika religiösa symboler kastas i en papperskorg. Han stod helt stel under spelningen med helt nollställt ansiktsuttryck och armarna i kors. Jag lyckades inte lista ut om han försökte sända oss ett meddelande eller om det bara var en ren slump. Det är möjligt att jag gjorde en höna av en fjäder och överreagerade.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag älskar att spela på festivaler. Atmosfären är oftast avslappnad och allt är ett stort party. Det är alllt som oftast mycket smidigare och allt sker på utsatt tid än en enstaka spelning på en klubb.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link