VECKANS TOPPNYHETER
LOK

10 Frågor – Del 120: Johan Reivén (LOK)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Efter ett uppehåll så är 10 frågor tillbaka. I del 120 är det trummisen i LOK, Johan Reivén, som står för svaren.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Slade – The Kamikaze Syndrome på originalkassett, har kvar den fortfarande.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
“Riff Raff” med AC/DC

Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Ramones – “It’s Alive”

Vilken är den bästa konsert du har sett?
AC/DC Ullevi 2001, när LOK och HCSS körde förband som dubbel enhet.
Efter vårt gig avnjöt jag AC/DC front row. Jag rrät när Angus körde sitt långa solo. Han stod rakt framför mig och det kändes sjukt, som att cirkeln slöts då AC/DC var ett av de första banden jag upptäckte då jag hade tröttnat på kassetten med Slade. Nu har jag fått äran att spela förband, hade t.o.m. fått betalt av Malcolm och co för att göra det (!) ..och nu stod Angus o lirade solo rätt framför mitt face. Total jävla extas. Vi kunde lagt ner efter det giget (och faktum är att det dröjde inte länge innan vi gjorde det haha).

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Ullevi, två (VÄLDIGT) olika tillfällen faktiskt.
Ena gången på någon fotbollsmatch (jag hatar sport, tänkter inte ens nämna lag för jag har ingen tillhörighet någonstans, förutom aktivt sporthat haha); vi spelade innan någon match och stod placerade på långsidans ena kant, sviiinlångt ifrån läktaren där publiken satt. Fattar inte alls vad de fick ut av det. Vi fick nada iaf, förutom en väldigt konstig upplevelse.

Andra gången är som sagt som förband till AC/DC, sjukt mäktigt att titta ut över hela planens publikhav. Inget som avskräckte dock eller kändes konstigt. “Det här skulle jag gärna göra dagligen” ljöd i min skalle.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
RAM ifrån Göteborg.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Barbara Streisand – Guilty.
Det är en sån där nostalgiplatta som funnits i hemmet under uppväxten och som planterats i mitt djupaste musikminne. Tror inte att jag hade gillat den annars men den får mig att rysa varenda gång. Antagligen det mest smöriga jag har behållning av.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Sverige måste jag ändå säga. Men har ju faktiskt aldrig spelat utanför Norden så vad fan vet jag.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Stripporna som plötsligt dök upp på ett av våra norrländska gig under turnén 1999. Vårat crew hade träffat dem på planet upp och smed en go plan att två av dem spontant skulle “gästa” med lite “show” under en instrumental kort låt som vi brukade köra mitt i setet. De vägrade gå av scen också när låtjäveln var slut som de blivit instruerade om. De fick tydligen en enorm jävla kick att uppträda nude inför flera tusen pers. Vi blev minst sagt förvånade och vissa medlemmar tog detta väldigt kränkande och tyckte hela giget var förstört. Synd, för det var ett jävligt roligt gig annars. Helt galen publik, det hängde folk i lyktstolpar och headbangade!

Det allra mest underliga är dock att ingen reaktion kom ifrån publiken efteråt. Jag menar, hade detta hänt idag hade internet kokat ganska snabbt antar jag.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Asbolut klubb även om festivaler är otroligt sköna upplevelser också såklart. Jag skulle helst skippa scenen helt och köra floor show varenda gång. Det hade varit drömmen helt klart. Vill kramas med publiken.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER