VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 Frågor – Del 118: Franki Samoilis (InnerWish)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Även i del 118 tar vi oss till Grekland. Där finns ett band som heter InnerWish och deras trummis Fragiskos Samoilis är det som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag tror det var “No prayer for the dying” med Iron Maiden på kassettband. Samtidigt köpte jag även “Jump in the fire” med Metallica, även den ep’n på kassett. Roliga tider! hehe

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Får jag komma med en lång lista här? haha Det är riktigt svårt att välja endast en. Idag vaknade jag med “Scream of Anger” med Europe i skallen så jag svarar den. Frågar du mig imorgon svarar jag kanske “Temple of the King” med Rainbow, “Devil and Daughter” med Black Sabbath, “Only the Good Die Young” med Iron Maiden “The Way” med Amorphis, “Suite Sister Mary” med Queensrÿche, “Slaves of Pain” med Sepultura, “Disposable Heroes” med Metallica, … stoppa mig! haha

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Jag vet inte! haha Jag lyssnar på många olika typer av hårdrock så jag kan verkligen inte välja bara en. “Rainbow Rising” med Rainbow är tidernas bästa rock/hårdrocksskiva anser jag. Men är inte “Beneath the Remains” med Sepultura en milstolpe inom thrash och även min personliga favorit. Eller varför inte “Seventh Son of a Seventh Son” med Iron Maiden när det gäller heavy metal. “Symbolic” med Death, eller “Draconian Times” med Paradise Lost, or “Images and words” med Dream Theater, eller “Anthems to the Welkin At Dusk” med Emperor, eller “Keeper of the Seven Keys I & II” med Helloween… Så många skivor inom så många olika genres och jag kan inte ens välja en skiva från varje genre så hur ska jag kunna välja ut en som är bäst av alla? hahaha Men måste jag välja en väljer jag “Rainbow rising” då den verkligen har allt rätt.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Det är inte en hårdrockkonsert. Loreena McKennitt i Aten, Grekland. Ren magi! När det kommer till rock/hårdrock så utan tvekan “The wall” med Roger Waters, Saviour Machine i Aten 1998, Savatage/TSO på Wacken 2015, Blind Guardian i största allmänhet (haha), den första gången jag såg Haggard vilket var en väldigt annorlunda upplevelse, Dark Tranquillity i Aten 2007, den allra först gången Amorphis spelade i Aten… så många konserter genom åren!

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Med ett band jag var med i förut spelade vi på ett ställe i Milano som jag inte kommer ihåg namnet på nu. Jag tror det hette Alcatrazz eller något liknande och det var knäppt och fantastiskt på samma gång. Trumsetet stod i en bur, en trång och avlång scen och hela stället såg ut som ett fängelse. Riktigt konstigt, riktigt fantastiskt!

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

InnerWish.. ahaha! Jag skojar bara. Savatage skulle jag tro. De borde ha blivit mycket större än de blev. Även Eloy förtjänade mycket mer uppmärksamhet än de fick.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Pink – “I’m not dead”.. Glad nu? haha Vi stannar där så jag inte behöver nämna fler… hahaha

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Inte bara för att jag är från Grekland men våra fans är verkligen passionerade när det gäller deras metal och vi har många band som bevis på det. Egentligen vill jag ducka för den här frågan då vi inte spelat överallt ännu så vi kan väl spara den till senare 🙂

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Ett band jag spelade med innan InnerWish var förband till Sabaton på deras allra första spelning i Aten och under första låten gick min dubbelpedal sönder! Helt utan förvarning. Vi provade att snabbt montera dit en ny men den fungerade inte heller som den skulle. Det var en ren mardröm. Försök att spela låtar som ska ha dubbeltramp med endast ett tramp… Mardröm! Det var definitivt inte en av de lyckligaste kvällarna i mitt liv.. haha

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Spela live är något jag verkligen älskar så det spelar ingen roll om det är en stor festival eller en liten klubb. Festivaler är grymma på grund av den stora mängden människor som samlas där, det stora antalet band som spelar tillsammans med dig, stora scener och ljusriggar, ljud, allting. Men små klubbar blir mycket intimare och kommunikationen och interaktionen med fans är mycket bättre. Jag väljer nog en liten klubb här.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link