VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
No Name Faces Morgan Lydemo

10 Frågor – Del 115: Morgan Lydemo (No Name Faces)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 115 kommer svaren från Morgan Lydemo, gitarrist i svenska bandet No Name Faces. De är ett relativt nytt band som har släppt en platta och är på gång med platta nummer två.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Trilogy med Yngwie Malmsteen. More is more fick jag lära mig!

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Beat it, MJ. Stökiga stimpengar att casha in där!

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Appetite for Destruction! Tråkigt svar, men den är komplett. Betytt mycket för mig och för väldigt många andra förmodligen. Blev knockad när jag hörde den första gången och förmodligen den som fick mig att bli rocker.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Foo Fighters på Ullevi för några år sen. Få som tar en publik som Dave Grohl, fascinerande att se och höra.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Utomhus i Backhoppningsbacken i Lillehammer, där de bromsar in. Snö naturligtvis och minusgrader. Jag hade skinnpaj och slitna jeans i vanlig ordning, rocksolot med istappar på fingrarna lämnade mer att önska.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Chris Cornells soloplattor. En av, om inte DEN grymmaste rocksångaren genom alla tider. Sticker ut hakan här men det bjussar jag på.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Giant Steps – John Coltrane från 1960. (Jazz)

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Vi är ett relativt nystartat och mer upcoming band, inte giggat så mycket ännu. (Blir mer framöver) Skulle behöva testa fler ställen för att dra en slutsats. Men skulle säga överlag att finnarna står högt i kurs. De har koll på sin rock!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Jag ramlade ner med ett ben i ett “lucka” på scenen samtidigt som jag höll på att bli permanent flint av pyro. Inget fan av random fireballs utan säkerhetszoner. Kom undan med en halvt stukad fot, men hyfsat skämskuddekompatibelt.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Svårt, men skulle säga på en intim klubb. Det har nåt som är svårt att beskriva. Är väl närheten till de som förhoppningsvis diggar det du gör.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT