VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Dirk Scharsich Victorious

10 Frågor – Del 112: Dirk Scharsich (Victorius)

3 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Tyska power metalbandet Victorius släppte den 17 januari den enligt mig smått fantastiska skivan Space Ninjas from Hell. I del 112 av 10 frågor är det bandets gitarrist Dirk Scharsich som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag skulle tro att det var Blind Guardian – Live någon gång 2003 -2004.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Michael Jackson – Thriller eller AC/DC – Highway to Hell. Jag är inget jättestort popfan men om jag skulle äga rättigheterna till någon sådan låt skulle jag vara super duper rik nu haha.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det är väldigt svårt att endast välja en. Mycket svår fråga. Just nu skulle jag säga Iron Maiden – Powerslave. Det är inte MIN favoritskiva genom tiderna men definitivt en av de bästa, i alla aspekter, skivor som släppts. Fan, det finns så många andra fantastiska skivor jag skulle kunna nämna.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Helloween på Summerbreeze Festival 2008.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Mühlkeller en väldigt liten klubb i Leipzig. Där fanns inte ens en riktig scen. Det var bara ett pyttelitet rum för max 20 personer. Ett riktigt skitställe. Vet inte ens om den fortfarande finns kvar. Det finns några fler ställen men det här är det första jag kommer att tänka på.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Artistiskt sett för mig är det Markus Pohl, gitarristen i Mystic Prophecy. Han är en riktig best. Super tight och en riktig riffmästare. Ser man till band…hmm, ett litet band som heter Iron Maiden. De kommer från England. De har några riktigt coola låtar så jag förstår inte varför de fortfarande spelar på så små scener 😉

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Cannibal Corpse – Kill

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Brasilien och Sydamerika generellt sett.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Ingenting speciellt faktiskt. Tack och lov så har vi aldrig haft några jätteproblem eller fel som inträffat hittills under vår karriär. Jättetråkigt svar, jag vet.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Jag föredrar klubbspelningar. Självklart har du en stor scen där du kan springa omkring på en festival men oftast är man bara ett band i mängden där. Spela i en fullsatt klubb är mycket roligare tycker jag.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter